Tiedekeskus Heureka täyttää 30 vuotta tänä vuonna

DCIM100MEDIADJI_0090.JPG

Tiedekeskus Heureka täyttää 30 vuotta tänä vuonna. Heureka avasi ovensa yleisölle 28. huhtikuuta 1989. Uutuuttaan hehkuva tiedekeskus aiheutti yleisöryntäyksen. Lauantaina 27. huhtikuuta 2019 tiedekeskuksessa vietettiin syntymäpäiväjuhlia.

Juhlavuotensa kunniaksi Heuraka järjestää yhdessä Sähköturvallisuuden edistämiskeskuksen (STEK) kanssa ideakilpailun vuorovaikutteisen taideteoksen toteuttamiseksi Heurekan edustalle.

Juhlavuoden kilpailu tulee jättämään pysyvän jäljen kaupunkikuvaan näkyvälle paikalle pääradan varteen.

Ideakilpailun tarkoituksena on löytää suunnitelma näyttäväksi vuorovaikutteiseksi teokseksi, joka voidaan toteuttaa Heurekan edustalla olevalle nurmikkoalueelle. Kilpailulla haetaan teosta, joka huomioisi vuodenaikojen erilaiset sää- ja valaistusolosuhteet. Teos tulee olemaan esillä suositulla kokoontumispaikalla ulkona vuoden ympäri.

Teos voi hyödyntää esimerkiksi sensoritekniikkaa, muuttuvia valaistusratkaisuja tai jollain muualla oivaltavalla tavalla kytkeytyä sähkön maailmaan.

Kilpailu on avoin suomalaisille ja Suomessa pysyvästi asuville. Kilpailija voi olla myös teknis-taiteellinen työryhmä. Teoksen toteuttamiseen on varattu 200 000 euroa. Kilpailuaika päättyy 30. marraskuuta 2019. Palkintolautakunta arvioi kilpailuehdotusten oivaltavuutta, vuorovaikutteisuutta, taiteellista laatua ja toteuttamiskelpoisuutta. Palkintolautakunnassa on Heurekan ja STEK:n edustajien lisäöksi Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen sekä kolme Suomen Taiteilijaseuran edustajaa.

Heureka avattiin yleisölle 28.4.1989. Kuva on otettu hetkeä ennen ovien avaamista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.