Kalasataman rantapenkit ovat tilataideteos

0
71

Kalasatamaan rantakadulla on erikoisia rantatuoleja. Kyseessä on vaiheittain toteutettu tilataideteos nimeltään Istuinveistokset. Yksi istuinveistoksista on kuin vanhan ajan keittiötuoli.

Kuvanveistäjä Marjukka Korhosen tilataideteos on peräti 14 osainen. Teoksen kolmas ja viimeinen veistosryhmä asennettiin paikoilleen Capellanaukiolle toukokuussa. Kaksi vuonna 2016 ja 2018 asennettua veistosryhmää sijaitsevat Kalasataman Parrulaiturilla.

Kuvanveistäjä Marjukka Korhosen upea istuinveistos on kuin vanhanajan tuoli

Tavanomaisesta veistoksesta poiketen Istuinveistokset on tarkoitettu paitsi katseltavaksi myös käytettäväksi. Penkkien sijoittelu poikkeaa tavanomaisesta julkisten kalusteiden sijoittelusta.

Penkkien muodossa ja sijoittelussa olen miettinyt niin ryhmää, kaveruksia kuin yksin mietiskelijöitä. Keskeistä teoksessa ovat sen piirissä tapahtuvat kohtaamiset, kertoo Marjukka Korhonen tiedotteessa.

Istuinveistokset on valmistettu haponkestävästä teräksestä, sillä käytettäväksi tarkoitettu tilataideteos vaatii erityistä kestävyyttä. Teoksen metallipinnat on hiottu kiiltäväksi ja osaksi maalattu.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.