Suihkulähde palasi Karakallioon – saako nimen Karpaasi?

Karakallion suihkulähde. Kuva: Esa Rauhala

Arkkitehti Ilmo Liiven suunnittelema graniittinen suihkulähde on palannut Karakallioon uudistuneessa muodossa. Teoksen paluuta juhlitaan Karakalliossa 14. syyskuuta.

Karakalliolaisten arvostama suihkulähde poistettiin aikanaan Karakallion torin saneerauksen yhteydessä, mikä aiheutti paikoin voimakkaita reaktioita karakalliolaisten keskuudessa, Karakallio-Seuran puheenjohtaja Aulikki Pentikäinen kertoo.

Teimme kaupungin kanssa herrasmiessopimuksen siitä, että graniittilohkare palaa vielä Kartsiin uudistuneessa muodossa. Vesi ei virtaa lähteessä, mutta graniittilohkare on jo itsessäänkin arvokas kivityötaiteen teos. Se on osa meidän historiaamme.

Karakallion asukkaat ovat seuranneet graniittilohkareen reittiä mielenkiinnolla. Lohkare koki kovia kiertäessään Espoon varikoita ja välillä se oli jo joutua murskaamolle.

Espoon kaupunkitekniikan keskus tarttui asukkaiden toiveeseen ja pelasti teoksen varikoltaan. Vuosi 2019 oli otollinen aika hankkeelle, sillä Karakallion ostoskeskuksen ympäristöön oli muutenkin suunnitteilla katuremonttia bussipysäkkien uudistusten myötä.

Kyllä meillä iloitaan siitä, että saamme toteuttaa asukkaiden yhteisöllisiä hankkeita. Suuressa mittakaavassa tämä oli meille pieni, mutta samalla innostava hanke, Espoon kaupungin katupäällikkö Esa Rauhala kertoo.

Paasi painaa useita tuhansia kiloja ja sen palauttamiseen ei mikään peräkärry riitä. Nostokalusto oli käytössä ja siitä se kivi sitten lähti kohti Karakalliota uuteen paikkaan, Rauhala jatkaa.

Karakalliolaiset aikovat ottaa paasin vastaan pesemällä sen tulevan Kartsi Rock -tapahtuman yhteydessä. Paasi kaipaa myös uutta nimeä. Tällä hetkellä suosiota kerää nimiehdotus ”Karpaasi”.

Kyllähän tuo nimiehdotus kuvaa meidän lohkareemme sitkeää ja pitkää paluuta Kartsiin. Mitään ei ole kuitenkaan vielä päätetty nimen suhteen, Aulikki Pentikäinen tuumaa.

Uudistunutta suihkulähdettä juhlistetaan tulevassa Kartsi Rock –tapahtumassa, joka järjestetään Karakallion torilla (Karakalliontie 10) lauantaina 14.9. kello 14–16.30. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Karakallio-Seuran ja Espoon kulttuuripalveluiden kanssa. Musiikista vastaavat Takuumiehet ja Hottfile -orkesterit.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.