Uudet yrittäjät ovat luotsanneet Uunisaaren ravintolaa toukokuusta lähtien

Ravintola Uunisaaressa on toiminut uudet yrittäjät viime toukokuusta lähtien. Petra Granqvistin ja Jussi Vahteriston luotsaama Pet Ravintolat Oy otti haasteen vastaan ja laajensi ravintolaliiketoimintaansa Helsingin edustan saarelle.

Uunisaaren uuden liiketoiminnan taustalla on vuonna 2004 perustettu ravintola-alan yritys, jonka juuret ovat Kuopiossa. Toimintamme on sittemmin laajentunut myös Helsinkiin ja catering-tapahtumien myötä myös muualle Suomeen. Yrityksellämme on tällä hetkellä kolme ravintolaa, joista kaksi on Helsingissä ja yksi Kuopiossa, kertoo Jussi Vahteristo.

Keittiöpäällikkö Matteus Degermanin ja ravintolapäällikkö Virpi Lipposen mukaan Uunisaaren ravintolan ruokafilosofia perustuu saaristolaisuuteen täydennettynä hyvillä viinivalinnoilla.

Tarjoamme joka päivä muun muassa Uunisaaressa itse savustettua kalaa. Merellisyys on muutenkin läsnä ravintolan menuissa. Käytämme Uunisaaressa puhtaita, kotimaisia raaka-aineita ja haluamme korostaa Uunisaaressa luomun käyttöä, jonka myötä ravintola on liittymässä Portaat luomuun -ohjelmaan, Jussi Vahteristo valottaa.

Isoimpana haasteena ravintolan pyörittämiseen saarella kuuluu lauttaliikenne, joka on Helsingin kaupungin kilpailuttamaa.

Me emme ole voineet vaikuttaa lauttaliikenteen aikatauluihin ja hintoihin. Lauttaliikenne aiheuttaa negatiivista palautetta säännöllisesti.

Uunisaaren kesä 2019 on kuitenkin ollut vilkas. Tilaussaunat ovat lämmenneet kesällä vain tilauksesta suuren kysynnän takia, mutta sillan saavuttua perinteiset aamusaunatkin lämpiävät jälleen kaikille halukkaille. Marraskuun puolivälissä saari saa taas oman siltansa takaisin ja pääsy saareen helpottuu.

Uunisaaren tulevaisuus näyttää ravintolan näkökulmasta muutenkin hyvältä.

Varauksia on jo jopa vuodelle 2021. Uunisaaren suosio on kovassa kasvussa varsinkin hää- ja yritystilaisuuksien osalta. Yrittäjien tahtotila on kehittää Uunisaaren ravintolaa Helsingin merellisen strategian hengessä, Petra Granqvist kertoo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.