Sibelius-Akatemian tohtorikoulutus 30 vuotta

Kuvituskuva

Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun ensimmäiset musiikin tohtorit valmistuivat Etu-Töölössä sijaitsevasta Sibelius-Akatemiasta.

Ensimmäisenä valmistuivat sellotaiteilija Raimo Sariola ja viulutaiteilija Lajos Garam.

Vuoden 2020 aikana tohtorikoulutusta juhlistetaan monipuolisesti sekä konserttilavoilla että tutkimustapahtumissa. Tiedossa on konferensseja, konsertteja, julkaisuja ja blogisarja.

Suomessa annettiin asetus musiikin tohtorin tutkinnoista vuonna 1982. Sibelius-Akatemia musiikin alan tohtorintutkintojen tarjoajana on ollut uranuurtaja alusta saakka, sillä jo tuolloin tohtorintutkinnon suorittaminen taiteen alalta oli ainutlaatuista myös maailmanlaajuisesti.

Tällä hetkellä Taideyliopiston alainen Sibelius-Akatemia tarjoaa musiikin alan tohtorikoulutusta klassisen musiikin osaston tohtorikoulu DocMusissa sekä musiikkikasvatuksen, jazzin ja kansanmusiikin osaston tohtorikoulu MuTrissa. Se on Suomen suurin musiikintutkimusta harjoittava yliopisto, jossa on muun muassa 10 musiikin alan tieteellistä professoria, useita taiteellisia professoreja sekä monia merkittäviä tutkimushankkeita.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.