Rouvat kiersivät kaksitoista museota kolmessa päivässä

Pääkaupunkiseudulla asuvat eläkeläiset Pirjo Salo, Riitta Kankaanpää ja Hilkka Ropponen lähtivät Museokortin seikkailijoina kiertämään Helsingin museoita ratikkalinjojen varsilla.

Kolmen päiväreissun aikana rouvat kiersivät 12 museota viiden ratikkalinjan lähettyviltä.

Museoseikkailullaan ystävykset lähettivät kasan postikorttiterveisiä, katsastivat museoiden esteettömyyden sekä arvioivat museokahviloita ja -ravintoloita.

Kolmella päiväreissulla Pirjo Salo, Riitta Kankaanpää ja Hilkka Ropponen kolusivat ratikkalinjojen 1, 2, 3, 6 ja 10 reiteillä olevia museoita.

Vanhat rouvat ovat seikkailleet 1990-luvulta lähtien kaikenlaisen kulttuurin, matkustelun ja ystävyyden merkeissä, Pirjo, Riitta ja Hilkka esittelevät seikkailutaustaansa.

Ratikkareittien läheisyyteen osuivat Nykytaiteen museo Kiasma, Designmuseo Arabia, Sinebrychoffin taidemuseo, HAM Helsingin taidemuseo, Temppeliaukion kirkko, Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo, LUOMUS Luonnontieteellinen museo, Helsingin Taidehalli, Helsingin observatorio, Ateneumin taidemuseo sekä LUOMUS Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha.

Eläkeläiset Pirjo, Riitta ja Hilkka lähettivät jokaisesta museokohteesta postikortit, joissa kerrottiin seikkailuterveisiä museolta. Postikorttiterveisten lisäksi rouvat arvioivat museokahviloita ja -ravintoloita sekä kiinnittivät huomioita museoiden esteettömyyteen. Ratikka-ajeluilla seikkailijat bongasivat myös matkan varrella olleet julkiset taideteokset.

Vanhat rouvat eivät bloggaa, vloggaa tai mokaa, mutta me tiedämme parhaat levähdyspenkit, maukkaat kakut sekä hienot näkymät kaupunkiin, ja me lähetämme postikortteja, rouvat kuvailevat seikkailuansa.

Vanhat rouvat aikovat jatkaa ratikkaseikkailuaan, ja seuraavaksi vuorossa on 4-ratikka.

Meillä on neljäs päiväreissu jo valmiiksi suunniteltuna: ratikkalinja 4 ja sen varrella olevat Kansallismuseo, Hakasalmen huvila, Helsingin kaupunginmuseo, Helsingin yliopistomuseo ja Taidekoti Kirpilä, Pirjo kertoo rouvien suunnitelmista.

Lue lisää rouvien museoseikkailusta tästä.

Rouvien ratikkaseikkailua voi seurata sosiaalisessa mediassa @museokortti-kanavalla tunnisteilla #rouvienratikkaseikkailu #museoseikkailu2019 #museokortinseikkailija #museokortti #museokierros.