Vartiokylän ala-asteen lapset käyvät nyt koulua Malmilla asti

Vartiokylän ala-asteen oppilaat joutuvat käymään koulussa Malmilla saakka ainakin alkusyksyn ajan. Huonon sisäilman vuoksi suljetun Vartiokylän ala-asteen ja Malmin evakkokoulun välillä on kuutisen kilometriä.

Oppilaille järjestetään päivittäin bussikuljetus Vartiokylästä koululle ja takaisin.

Olemme suunnitelleet ja aikatauluttaneet kesän aikana kuljetuksia niin, että ne toimivat mahdollisimman sujuvasti ja turvallisesti, kertoo Vartiokylän ala-asteen rehtori Ritva Tyyskä tiedotteessa.

Evakkokouluna toimivat vanhat Ala-Malmin peruskoulun tilat Latokartanontien varrella. Peruskoulun jälkeen tilat ovat olleet muun muassa Stadin ammattiopiston käytössä.

Osaa vanhemmista on huolestuttanut tieto siitä, että myös väistötilassa on aikanaan koettu sisäilmaongelmia. Helsingin kaupungin mukaan tiloissa on tehty sisäilman laadun varmistamiseksi muun muassa tiivistyskorjauksia ja ilmanvaihtoa parantavia töitä.

Koulu palaa Vartiokylään sen jälkeen kun paviljonkirakennukset ovat valmistuneet, arviolta vuoden 2019 lopussa. Suunnitelman mukaan paviljongit on tarkoitus rakentaa kahteen paikkaan, Kukkaniityntielle ja Kiviportintielle.

Vartiokylän ala-asteen nykyiset tilat joko peruskorjataan tai korvataan uudella rakennuksella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.