Pyöräväyliä hoidetaan tehostetusti Pasilassa tänä talvena

Talvipyöräilyä. Kuva: Susa Junnola / Helsingin kaupungin aineistopankki

Pasila kuuluu Helsingin pyöräreitistön tehostetun talvihoidon piiriin talvikaudella 2021-2022.

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala päättää vuosittain, mitkä polkupyöräreitit otetaan tehostetun talvihoidon piiriin Helsingissä ja millä tekniikalla pyöräreittejä hoidetaan.

Talvikaudella 2021-2022 tehostetun talvihoidon verkosto kattaa noin 75 kilometriä pyöräväyliä Lauttasaaresta Vuosaareen ja Malmilta keskustaan.

Harjasuolauksella reiteistä hoidetaan 47 kilometriä ja tehostetulla aurauksella 28 kilometriä. Talvikaudelle 2021-2022 uusia reittejä tulee muun muassa Itäkeskuksen ja Mellunmäen sekä Pasilan ja Viikin välille.

Helsingin kaupunki kertoi tehostetun talvihoidon pyöräteistä tiedottaessaan pyöräliikenteen talviagenttien hausta.

Pasilassa useita pyöräväyliä on tehostetun talvihoidon piirissä talvikaudella 2021-2022. Helsingin kaupungin karttapalvelun mukaan Asemapäällikönkadun pyörätiellä on tehostettu auraus. Asemapäällikönkatu on osa Pasilan ja Viikin välistä pyöräreittiä.

Tehostettu auraus on luvassa myös Pasilan ja Pitäjänmäen väliselle pyöräreitille, ja Pasilassa se koskee esimerkiksi Veturitien pyöräväylää.

Harjasuolausta tehdään Pasilan alueella muun muassa Ratapihantien pyöräväylällä, joka on osa Oulunkylän ja Töölön välistä pyöräreitistöä.

Kaupungin tiedotteen mukaan harjasuolatuilla reiteillä lumi poistetaan harjaamalla ja liukkaudentorjuntaan käytetään liuossuolaa perinteisen aurauksen ja hiekoituksen sijaan. Tehostetun aurauksen reitit pidetään alkutalvena hiekattomina ja satunnainen liukkaus torjutaan suolalla. Talviolosuhteissa siirrytään perinteiseen talvihoitoon, jota tehdään tehostetusti.

Tehostetun talvihoidon reitit palvelevat myös kävelijöitä, sillä ne ovat pääosin yhdistettyjä jalankulku- ja pyöräväyliä. Lisäksi tarvittaessa myös viereisen jalkakäytävän talvihoitoa tehostetaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.