Pakilan peruskoulu sai taideteoksen

Inka Bell: Rotaatio, julkinen taide, Pakilanpuiston koulu, 2022

Lasten ja nuorten käyttämiin tiloihin on valmistunut Helsingissä kuusi uutta prosenttiperiaatteella toteutettua taideteosta.

Yksi teoksista on valmistunut Pakilan peruskoulun ja nuorisotalon uudistettuihin tiloihin.

Helsingin kaupunki noudattaa prosenttiperiaatetta, mikä tarkoittaa, että kaupungin uudis- tai korjausrakentamisen kustannuksista noin prosentti varataan uuden julkisen taiteen toteuttamiseen.

Pakilan peruskouluun toteutettu taideteos on Inka Bellin kineettinen teos nimeltään Rotaatio.

Ruokalan seinää haltuun ottava teos on 2,5 metriä korkea ja 1,9 metriä leveä ja se koostuu pyöriteltävistä lieriönmuotoisista kappaleista.

Lieriöt on liukuvärjätty kaksivärisiksi: toinen puoli on maalattu taitetulla valkoisella ja toinen murretulla sinisellä. Teoksen visuaalinen ilme muuttuu lieriöitä pyöriteltäessä, kun värit liukuvat toisiinsa.

– Kineettinen teos kutsuu kokeilemaan ja havainnoimaan sitä, miten pienilläkin liikkeillä voi vaikuttaa teoksen olemukseen. Pyörittämisliike voi tuottaa sattumanvaraisuutta värien rytmiin tai sen avulla voi aikaansaada monokromaattista eli yksiväristä levollisuutta, kerrotaan Helsingin taidemuseon tiedotteessa.

– Inka Bell on kuvataiteilija, joka työskentelee pääasiassa laajennetun taidegrafiikan kentällä. Taiteessaan Bell käsittelee kaksi- ja kolmiulotteisen suhteita materiaalin, värin, pinnan ja toiston kautta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.