Osallistuvan budjetoinnin äänestys on käynnissä Tuusulassa

Kuvituskuva

Tuusulan kunnan osallistuvan budjetoinnin eli tuttavallisemmin osbun äänestys on käynnissä 4.-31.tammikuuta 2021. Kuntalaiset voivat äänestää sähköisesti vuorokauden ympäri tai henkilökohtaisesti äänestyspisteissä.

– Tammikuussa alkavassa osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä on ehdolla monia ehdotuksia tuusulalaisten elinympäristön kohentamiseksi. Yksi ehdotuksista on Joutsen-live, jossa seurattaisiin web-kameran välityksellä joutsenten pesää. Jos ehdotus tulee hyväksytyksi, on jännittävä nähdä, hyväksyykö mikään joutsen tekopesää pesimäpaikakseen, luontoa kun ei voi ohjailla, pohtii tiedotteessa Tuusulan kunnan yhteisömanageri Katja Repo.

Äänestettävien ehdotusten joukkoon mahtuvat myös esimerkiksi etanoista niskalenkkiä ottava Eroon siruetanoista -kampanja, Augustan puiston kehittäminen keitaaksi kaikenikäisille, talviuintikokeilu Kellokoskella ja kokeilu, jossa vapaaehtoiset veisivät ikäihmisiä ulkoilemaan riksapyörällä.

Äänestettävänä on yhteensä 136 ehdotusta. Eniten on ympäristöön ja puistoihin liittyviä ehdotuksia. Toinen suuri ryhmä ovat liikuntaan ja vapaa-aikaan liittyvät ehdotukset.

– Tällä kertaa lähdemme liikkeelle osbu-autolla, jotta ihmiset eri puolilla kuntaa pääsevät äänestämään korona-ajan kokoontumisille ja tilojen aukioloille aiheuttamista rajoituksista huolimatta. Itse sähköisessä äänestämisessä on uutta se, että nyt tunnistaudutaan suomi.fi -palvelun avulla, ja tuusulalaiset oppilaat ja opiskelijat voivat tunnistautua Wilma-tunnuksilla. Äänestyspisteissä tunnistaudutaan henkilötodistuksella, Katja Repo kertoo.

Tuusulassa nyt neljättä kertaa käynnissä olevassa osbussa asukkaat voivat päättää siitä, mihin ensi vuodelle varatut 100 000 euroa käytetään. Ideoiden on tarkoitus parantaa elinympäristöä ja tuottaa iloa kaiken ikäisille kuntalaisille.

Vuoden 2021 aikana toteutettavat osbu-projektit valitaan asukasäänestyksellä. Äänensä voivat antaa kaikki 12 vuotta täyttäneet tuusulalaiset. Äänestys tapahtuu verkossa sähköisellä osallistumisalustalla tai avusteisesti TuusInfossa ja kirjastoissa. Lisäksi järjestetään liikkuvia äänestyspisteitä eripuolilla kuntaa.

Lisätiedot ja äänestysohjeet löytyvät Tuusulan kunnan verkkosivuilta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.