Mikael Sandberg palaa Munkkaan

Uuden vuoden kunniaksi voimme ylpeänä kertoa uudesta pelaajasopimuksesta. 29-vuotias Mikael Sandberg siirtyy ToPon riveihin loppukaudeksi.

Sandberg palaa ToPon riveihin lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen. ”Sahlbergin Eero alkoi houkuttelemaan mua mukaan tähän projektiin heti kesällä. Itsellä on runsaasti aikaa vievä päivätyö, jonka takia jouduin pohtimaan, pystynkö vielä divaritasolla pelaamaan. Syksyn mittaan tämä päätös on kypsynyt, kun tuntui aikaa vielä riittävän ihan hyvin.”
”Marraskuussa soittelin Syrjäselle, että pääsisikö treeneihin kokeilemaan. Hyvin on treenit mennyt, mutta pieni loukkaantuminen tuossa juuri ennen joulua tuli. Ei kuitenkaan pitäisi mitään niin vakavaa olla, toivottavasti tammikuun aikana pääsen kentälle.”
Edustusjoukkueen General Manager ja valmentaja Jussi Syrjänen on tyytyväinen saadessaan Sandbergin mukaan joukkueeseen. ”Mikaelin kanssa neuvoteltiin jo kesällä ja sovittiin, että katsotaan tilanne uudestaan vuodenvaihteessa. Mikael täydentää ominaisuuksillaan joukkuettamme ja antaa meidän pelaamiseen erilaisia vaihtoehtoja”, Syrjänen kommentoi.

Sandberg pelasi viime kaudella sekä syksyllä ToPoLan riveissä kakkosdivaria.
”Siellä laitettiin pelit säppiin koronan takia marraskuussa. Täytyy toki myöntää, että on siellä välillä fiilis, että pääsee liian helpolla. Sen takia on myös mahtavaa päästä pelaamaan divarikorista. Siellä on jokaisessa joukkueessa hyviä vääntökavereita korin alla.”
290 Korisliigaottelun ja 59 M1DA-ottelun kokemuksen omaava 210 senttinen sentteri omaa historiaa aikaisemmalta uraltaan myös ToPosta. Hän pelasi kolmen kauden ajan ToPossa vuosina 2008–11. Otteluita hänelle tuli tilille A-junioreiden SM-sarjassa, Korisliigassa sekä myös TomPon divarijoukkueessa. ”Niiltä vuosilta on kyllä todella hienot ja lämpimät muistot. Nuorena poikana tullessani Turusta Helsinkiin, niin kyllä mut kasvatettiin heti ToPolaiseksi.”

”Ässä” on pelannut edellisen kerran divarissa kaudella 2017–18, kun hän iski Kristikan paidassa 28 ottelussa palloa koriin 20 pisteen keskiarvolla. Levypalloja Sandberg nappasi yli kymmenen ja koriin johtaneita syöttöjäkin tuli lähes neljä peliä kohden.
Kauden 2018–19 Sandberg pelasi Kaarinan Uran Korisliigajoukkueessa, jonka jälkeen hän ilmoitti aktiivikoripallouran päättymisestä.

”Sain keväällä -19 gradun valmiiksi ja työpaikan omalta alalta, joten ammattilaisura jäi silloin. Koris on sen jälkeen ollut rakas harrastus, mutta kyllähän nyt kun laittaa ToPon pelipaidan päälle divarimatsissa se on askel sinne ammattimaisempaan suuntaan. Se on sitten eri asia, miten siihen pelaamiseen asennoituu, pitää kuitenkin muistaa, että palkka ei tule enää koriksesta. Silti totta kai aina täysillä pelataan.”

Sandberg odottaa innolla pääsevänsä pelaamaan ToPon tämän kauden joukkueessa. Ässä ei ole koskaan joukkuetasolla voittanut, joten myös menestyminen on miehelle mielessä.
”Meillä on hyvä joukkue kasassa ja uskon, että tällä joukkueella pystyy menestymään. Toki divarissa on pari muutakin kovaa jengiä taistelemassa niistä kärkipaikoista. Kivaa olisi päästä myös vanhaa joukkuetta Kristikaa vastaan pelaamaan.”

”Edellisen divarikauteni jälkeen minut palkittiin sarjan parhaana pelaajana. Uskon senkin takia, että pystyn auttamaan tätä joukkuetta menestymään. Tuon ainakin lisää kokoa korin alle ja myös apuja puolustukseen. Mitään tarkempia tavoitteita minulla ei kuitenkaan ole, pelataan tosissaan, mutta pitää pelaamisesta osata myös nauttia.”

ToPon ottelut Miesten Divisioona A:ssa jatkuvat sunnuntaina 10. tammikuuta joukkueen matkustaessa Helsingin Urheilutalolle NMKY:n vieraaksi. Seuraava kotiottelun aika on lauantaina 16. tammikuuta, kun LoKoKo Bisons saapuu Munkkiniemeen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.