Mäkkylän juna-asema vei matkustajia Pitäjänmäen asemalta

Mäkkylän rautatieaseman matkustajamäärä on kasvanut toukokuussa 2019 jopa 9 prosenttia verrattuna vastaavaan ajankohtaan edellisvuonna.

HSL:n mukaan Mäkkylän aseman käyttäjämäärä on lisääntynyt Helsingin seudun joukkoliikenteen vyöhykeuudistuksen ansiosta. Uudistus astui voimaan huhtikuun lopulla 2019.

Vyöhykeuudistus ei ole aiheuttanut matkustajamäärien kasvua lähijunaliikenteessä, mutta matkustajien käyttämiin asemiin on tullut muutoksia. Kasvua on ollut Mäkkylän aseman lisäksi myös Leppävaaran, Huopalahden ja Myyrmäen asemilla. Laskua on ollut sellaisilla rautatieasemilla, jotka ovat juuri Helsingin rajan sisäpuolella, kuten esimerkiksi Pitäjänmäen ja Malminkartanon asemilla.

Tämä viittaa siihen, että uudet vyöhykerajat ja lippujen hinnoittelu ovat vaikuttaneet reittivalintoihin. Kulkureitit ovat osittain muuttuneet niin, että aiemman edullisemman, mutta mahdollisesti hieman vaikeamman yhteyden sijasta uusi reitti kulkee nyt kätevimmän ja lähimmän aseman kautta. Esimerkiksi noin 100 päivittäistä matkustajaa on siirtynyt käyttämään Mäkkylän asemaa Pitäjänmäen sijaan, kertoo HSL:n ryhmäpäällikkö Marko Vihervuori tiedotteessa.

Leppävaaran juna-aseman matkustajamäärä on HSL:n mukaan kasvanut neljä prosenttia vyöhykeuudistuksen jälkeen.

Espoon metrossa matkustajamäärä kasvoi yhdeksän prosenttia toukokuussa 2019 verrattuna toukokuuhun 2018.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.