Leppävaaraan kaavoitetaan 24-kerroksinen tornitalo ja matkakeskus radan ylle

Ehdotus Leppävaaran keskuksesta. Arkkitehtitoimisto SARC Oy.

Arkkitehtien laatimien havainnekuvien perusteella Leppävaaraan on luvassa lisää hulppean näköisiä rakennuksia.

Uusi tornitalo liittyy Leppävaaran keskuksen ja asemanseudun uudistamiseen tähtäävään tuoreeseen asemakaavaehdotukseen. Ehdotuksen mukaan Leppävaaran keskukseen junaradan pohjoispuolelle voidaan rakentaa korkeintaan 24-kerroksinen asuintalo. Se päihittää vieressä olevan 21-kerroksisen, vuonna 2010 valmistuneen Asunto Oy Espoon Leppävaaran Tornin.

Uuden asemakaavaehdotuksen tavoitteena on tuoda Leppävaaran keskukseen ja asemanseudulle lisää palveluita, liikkumisratkaisuja ja vehreyttä.
– Junarata ja Turuntie jakavat Leppävaaran keskuksen kahteen osaan. Suunnitelma yhdistää Etelä- ja Pohjois-Leppävaaran nykyistä paremmin, mikä palvelee asukkaita, yrityksiä ja alueella asioivia, kertoo projektinjohtaja Mika Rantala.

Tulevaisuudessa junaradan ja Turuntien yli Sellon kauppakeskukseen johtaa sääsuojattu silta jalankulkijoille. Silta toimii myös matkakeskuksena, joka tarjoaa palveluita joukkoliikenteen matkustajille.

Kaavaehdotuksen mukaan matkakeskussilta tarjoaa lämpimät odottelualueet Leppävaaran rautatieaseman ja joukkoliikenneterminaalin käyttäjille. Sillalta suunnitellaan porras- ja hissiyhteydet rautatiealueelle, joukkoliikenneterminaaliin, liityntäpysäköintiin sekä jalankulkuun ja pyöräilyyn varatulle alueelle. Etelässä silta liitetään Sellon kauppakeskuksen laajennusosaan ja pohjoisessa silta on osana jalankulkuympäristöä.
– Liityntäpysäköinti ja Leppävaaran keskuksen palvelut ovat jatkossa helpommin saavutettavissa myös autolla, kerrotaan Espoon kaupungin tiedotteessa.

Leppävaaran keskuksen ja asemanseudun kaavaehdotus on nähtävillä 25. tammikuuta 2021 saakka. Asukastilaisuus on tarkoitus pitää Teams-alustalla keskiviikkona 13. tammikuuta 2021 kello 17.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.