Helsingin ja Pietarin välisestä junayhteydestä näyttely Helsingissä

Helsingissä on avattu 10. joulukuuta mielenkiintoinen juhlanäyttely Helsingin ja Pietarin välisestä junayhteydestä.

Vuosi 2020 on merkkivuosi Helsingin ja Pietarin väliselle junayhteydelle. Tänä vuonna on kulunut 150 vuotta rautatien aukeamisesta. Samalla Allegron ensi matkasta on kymmenen vuotta. Molemmat merkkipäivät huomioidaan samanaikaisilla näyttelyillä niin Helsingissä kuin Pietarissa.

”Matkalla Helsingistä Pietariin” -näyttely pidetään Helsingin päärautatieaseman Kulttuurihallissa. Näyttely on avoinna vuoden loppuun 31.12.2020.

Esillä on historiallisia valokuvia kolmestakymmenestäviidestä rautatieasemasta Helsingin ja Pietarin välillä noin sadan vuoden ajalta aina 1900-luvun alusta 2000-luvulle.
Valokuvien ja muun aineiston ohella kokonaisuuteen kuuluu 150-vuotiaan rautatien historiaa valottavia, erityisesti näyttelyä varten koostettuja, dokumentaarisia lyhytfilmejä.
Pietarin ja Helsingin välinen junayhteys vihittiin käyttöön 11. syyskuuta vuonna 1870. Avajaisia kunnioitti läsnäolollaan keisari Aleksanteri II. Ensimmäiset junat kulkivat matkan 14 tunnissa.

Kun Allegro-yhteys avattiin 12.12.2010, matka-aika oli lyhentynyt enää kolmeen tuntiin ja 27 minuuttiin.

Allegron esittelyyn saman vuoden toukokuussa osallistuivat Venäjän ja Suomen pääministerit Vladimir Putin ja Matti Vanhanen.
– Nykyään Venäjän ja Suomen välisellä junayhteydellä on suuri taloudellinen merkitys. Samalla se tarjoaa huomattavia mahdollisuuksia matkailulle. Rata yhdistää Helsinki-Vantaan kansainvälisen lentoliikenteen Venäjän laajaan matkailuverkostoon, kerrotaan Capital Cultural Managementin tiedotteessa.

Capital Cultural Management on Suomessa toimiva, julkiseen diplomatiaan erikoistunut yritys. Yritys pyrkii kulttuuritapahtumien avulla rakentamaan hyviä suhteita Suomen, Venäjän ja Kiinan välille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.