Legandaarinen Martinlaakso on saanut uutuuskirjan

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävästä Martinlaakson lähiöstä on julkaistu kirja.

Uutuuskirja Juuret Martsarissa kertoo pääkaupunkiseudun legendaarisen lähiön tarinan.

Aikoinaan 1970–1980-luvuilla Martsarissa kasvoivat muun muassa formulatähdet Mika Häkkinen ja Mika Salo sekä muusikko Juha Lehti ja kirjailija Katri Lipson. Juuret Martsarissa -kirja julkistettiin toukokuussa.

Suomi lähiöityi puoli vuosisataa sitten, kun sadattuhannet suomalaiset muuttivat työn perässä maalta kaupunkiin. Lähiöihin nousi valtava määrä kerrostaloja, joiden kylkiin rakennettiin pikavauhtia päiväkoteja, kouluja ja ostoskeskuksia. Pihat täyttyivät leikkivistä lapsista. Juuret Martsarissa kertoo Martinlaakson tarinan lähiössä 1970–1980-luvuilla varttuneiden nuorten kokemusten ja muistojen kautta.

Kirjan tekijä Jukka Ahonen on haastatellut lähiön entisiä ja nykyisiä asukkaita F1-maailmanmestari Mika Häkkisestä Martinlaakson lukiossa vuosikymmeniä opettaneeseen Maissi Salmeen.
Vanha Martsari on nyt katoamassa, kun vain muutama vuosikymmen sitten rakennettuja taloja puretaan ja lähiöön rakennetaan uutta keskustaa. Nuoret isät ja äidit ovat muuttuneet harmaantuneiksi pariskunniksi, jotka sauvakävelevät lähiön viheralueilla. Martinlaakso on kasvattanut kokonaisen sukupolven ja valmistautuu nyt vastaanottamaan uuden aallon asukkaita. Vaikka paljon muuttuu, yksi asia säilyy: Martsarin henki.

Kirjan kirjoittaja Jukka Ahonen toimii viestintäjohtajana Pohjoismaiden Investointipankissa. Hän on asunut lapsuutensa Martinlaaksossa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.