Kruunusillat-raitiotien rakentaminen alkaa Koirasaarentiellä

69

Kruunusillat-raitiotien rakentaminen alkaa Laajasalon Koirasaarentiellä välillä Saaristolaivankatu – Haakoninlahdenkatu 8. elokuuta 2022.

Tänä vuonna Koirasaarentiellä tehdään raitiotien maanalaisia töitä kuten johtosiirtoja, kunnallistekniikan suojauksia sekä perustuksia valaisin- ja ajolankapylväille. On myös mahdollista, että ensimmäiset kiskotkin asennetaan jo.

Työt laajenevat todennäköisesti syksyn aikana Koirasaarentiellä välille Haakoninlahdenkatu – Reiherintie.

– Osa työvaiheista aiheuttaa kovaa melua. Tänä vuonna sellaisia ovat esimerkiksi Koirasaarentien ja Haakoninlahdenkadun risteyksen porapaalutus sekä todennäköisesti Gunillankallion lähellä tehtävä porapaalutus ja pontitus, tiedottaa Kruunusillat-raitiotiehanke.

Työmaa aiheuttaa muutoksia pysäköintiin ja liikkumiseen.

Kadunvarsipysäköinti poistuu Koirasaarentieltä väliltä Saaristolaivastonkatu – Haakoninlahdenkatu viikolla 32. Töiden edetessä kadunvarsipysäköinti poistuu osissa Koirasaarentietä väliltä Haakoninlahdenkatu – Reiherintie.

– Moottoriajoneuvoliikennettä ohjataan työvaiheiden mukaan, mutta molempiin suuntiin on aina käytössä vähintään yksi kaista. Jalankulku ja pyörätie säilyvät vähintään yhdellä puolella katua.

Myös bussipysäkkimuutoksia on luvassa.

Pysäkki Haakoninlahdenkatu H4697 siirtyy itään päin elokuun aikana, Koirasaarentien ja Haakoninlahdenkadun risteyksen toiselle puolelle. Muutkin Koirasaarentien pysäkit siirtyvät hieman rakennustöiden mukaan, mutta ne ovat kuitenkin lähellä alkuperäistä paikkaansa.

Kaupunkipyöräasema Haakoninlahdenkatu 247 siirtyy elokuussa. Uusi paikka pyritään löytämään läheltä nykyistä paikkaa.

Reitit opastetaan maastossa liikennemerkein. Liikennejärjestelyistä tiedotetaan myös Kruunusillat-raitiotien nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Kruunusillat-raitiotien matkustajaliikenne alkaa vuonna 2027.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.