Raitiotien rakentaminen alkaa Koirasaarentiellä

Kruunusillat-raitiotien rakentaminen alkaa Laajasalon Kruunuvuorenrannan Koirasaarentiellä välillä Saaristolaivankatu – Haakoninlahdenkatu.

Tänä vuonna Koirasaarentiellä tehdään raitiotien maanalaisia töitä kuten johtosiirtoja, kunnallistekniikan suojauksia sekä perustuksia valaisin- ja ajolankapylväille. On myös mahdollista, että ensimmäiset kiskotkin asennetaan jo.

Työt laajenevat todennäköisesti syksyn aikana Koirasaarentiellä välille Haakoninlahdenkatu – Reiherintie.

– Osa työvaiheista aiheuttaa kovaa melua. Tänä vuonna sellaisia ovat esimerkiksi Koirasaarentien ja Haakoninlahdenkadun risteyksen porapaalutus sekä todennäköisesti Gunillankallion lähellä tehtävä porapaalutus ja pontitus, tiedottaa Kruunusillat-raitiotiehanke.

Työmaa aiheuttaa muutoksia pysäköintiin ja liikkumiseen.

Kadunvarsipysäköinti poistuu Koirasaarentieltä väliltä Saaristolaivastonkatu – Haakoninlahdenkatu. Töiden edetessä kadunvarsipysäköinti poistuu osissa Koirasaarentietä väliltä Haakoninlahdenkatu – Reiherintie.

– Moottoriajoneuvoliikennettä ohjataan työvaiheiden mukaan, mutta molempiin suuntiin on aina käytössä vähintään yksi kaista. Jalankulku ja pyörätie säilyvät vähintään yhdellä puolella katua.

Reitit opastetaan maastossa liikennemerkein. Liikennejärjestelyistä tiedotetaan myös Kruunusillat-raitiotien nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Kruunusillat-raitiotien matkustajaliikenne alkaa vuonna 2027.

Raitiotien rakentaminen on alkamassa Koirasaarentiellä Kruunuvuorenrannassa. Kuva: Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.