Kontulassa matkakortin voi ladata ilman lisämaksua!

96

Kontula, Itäkeskus, Herttoniemi ja muut metroradan varren alueet ovat hyvässä asemassa, sillä niissä sijaitsee lippuautomaatti, jossa HSL:n matkakortin voi ladata ilman erillistä palvelumaksua.

Heikoimmassa asemassa on valtaosa Länsi- ja Pohjois-Helsingistä, sillä valtaosassa näistä alueista matkakortin latauksen mahdollistavaa lippuautomaattia ei ole olemassa.

Helsingin seudun joukkoliikenteen matkakortin latauksesta ryhdytään perimään erillistä palvelumaksua mm. R-kioskeissa vuoden 2020 alusta lähtien. HSL:n lippuautomaateissa kortin latauksesta ei mene palvelumaksua.

Kaikissa HSL:n lippuautomaateissa ei ole matkakortin latausmahdollisuutta vaan osa automaateista myy vain paperisia kertalippuja.

Sellaisia automaatteja, joissa matkakortin voi ladata, sijaitsee metroasemilla. Metroasemia on erityisesti Itä-Helsingissä. Itäkeskuksessa sijaitsee myös HSL:n lipputoimisto, jossa matkakortin voi latauttaa henkilökunnalla ilman palvelumaksua.

Kantakaupungissa matkakortin voi niin ikään ladata metroasemilla sekä Katajanokan laivaterminaalissa, Länsiterminaalissa Jätkäsaaressa, Suomenlinnan lauttaterminaalissa Kauppatorilla sekä Rautatientorin, Kampin ja Elielinaukion bussiterminaaleissa.

Paikallisjunien kaikilla asemilla matkakortin latauksen mahdollistavaa automaattia ei ole. HSL:n karttapalvelun mukaan latausautomaatti on ainakin Pasilan, Huopalahden, Malmin, Pitäjänmäen ja Pohjois-Haagan rautatieasemilla. Sen sijaan muun muassa Kannelmäen, Malminkartanon, Valimon, Puistolan ja Oulunkylän asemilla on ainoastaan kertalippuja myyvä automaatti.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.