Joulun ja uudenvuoden välipäivinä Taide- ja museokeskus Sinkan ovi kävi tiheään, kun kansalaiset sulattelivat kinkkujaan perinteisten siluettien, varjoanimaatioiden ja näyttävien paperi-installaatioiden keskellä.
Tuhatkunta asiakasta käytti hyväkseen tilaisuuden tutustua ilmaiseksi Siluetteja ja varjokuvia -näyttelyyn.
Kaiken kaikkiaan Keravan museoiden näyttelytarjontaan tutustui vuonna 2019 reilut 24 000 kävijää, vaikka vuosittaisten näyttelyiden määrä on tippunut kolmeen.
Näyttelyelämyksiä täydensivät koululaisille, vanhuksille ja muille erityisryhmille tarjotut palvelut. Opastuksiin osallistui reilut 4 400 lasta ja työpajoissa vieraili 2 833 lasta ja aikuista. Lisäksi vanhuksille tarjottiin iloa ja virikkeitä eri asumisyksiköissä järjestetyissä tilaisuuksissa.
Vuoden vaihteen jälkeen laitokset saavat käyttöönsä asukkaiden toivemusiikkia soittavat ja valoilla varustetut ”soittorasiat”, jotka on suunnitellut taiteilija Terhi Ekebom ja muusikko Tenho Olavi.
Vuonna 2020 tulee kuluneeksi kolmekymmentä vuotta Keravan taidemuseon perustamisesta. Heti alkuvuodesta kurkistetaan museon alkuvaiheisiin, talkoolaisten ja museon ensimmäisenä johtajana toimineen Aune Laaksosen aikaan, kun ensiesittelynsä saa vuonna 2018 Keravalle lahjoitettu Aune Laaksosen Taidesäätiön kokoelma. Amanuenssi Helena Kinnusen kuratoima kokonaisuus nostaa esiin joukon nykytaiteen merkkiteoksia ja niihin liittyviä tarinoita.
Olipa kerran – Aune Laaksosen Taidesäätiön kokoelma -näyttely avautuu tiistaina 21. tammikuuta kello 14 ilmaisten kahvien merkeissä. Kaikille avoin tilaisuus huipentuu kello 16 musiikkiin, kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun puheeseen ja säätiön kiitoksiin. Aikanaan talkootyöllä hankitun ja näyttelyn jälkeen Keravan kirjastolle siirtyvän ”pullaflyygelin” sointia kuullaan pitkin kevättä – myös silloin kun sitä vähiten odottaisi.