Keravan sosiaali- ja terveyspalveluja Vantaalle?

kuvituskuva

Kerava ja Vantaa ovat näillä näkymin muodostamassa yhteisen sote-alueen.

Osa keravalaisten sosiaali- ja terveyspalveluista saattaa tulevaisuudessa sijaita Vantaalla saakka. Vastaavasti Vantaalta voidaan joutua matkustamaan Keravalle joidenkin julkisten sosiaali- ja terveyspalveluiden perässä.

Uudenmaan sosiaali- ja terveyspalveluiden eli soten erillisratkaisua koskeva raportti valmistui joulun alla. Erillisselvityksen ohjausryhmä esittää jatkovalmistelun pohjaksi itsehallinnollisiin alueisiin pohjautuvaa mallia, jossa Vantaa ja Kerava muodostavat yhden Uudenmaan viidestä itsehallinnollisesta sote-alueesta. Tällä alueella olisi samat tehtävät kuin maakunnilla.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen väläytti Vantaan kaupungin tiedotteessa, että sote-uudistuksen takia lähipalvelut voivat sijaita kauempana kuin nyt.

Kun palvelut järjestetään maakunnan tasolla, on päätöksentekijä olennaisesti kauempana kuin paikallishallinnossa. Uudistuksen myötä sosiaali- ja terveyspalvelut eivät enää jatkossa todennäköisesti olisi samalla tavoin lähipalvelua kuin nykyisin, huomautti Ritva Viljanen.

Viljanen kuitenkin kannattaa Vantaan ja Keravan yhteisen sote-alueen muodostamista.

Vantaan ja Keravan muodostama itsehallinnollinen sote-alue on palvelutuotannon kannalta asianmukainen ratkaisu. Kaupunkien välillä on sujuvat liikenneyhteydet, muun muassa kaupungit halkova päärata. Meillä on myös kokemusta laajasta yhteistyöstä ja yhteisiä työvälineitä kuten Apotti. Vantaa ja Kerava tekevät jo nykyisin hyvää yhteistyötä, kertoi Ritva Viljanen.

Myös Keravan kaupungin johto kannattaa Vantaan ja Keravan yhteisen sote-alueen muodostamista.

Yhtenä yhtenäisenä sote-toimijana Uusimaa olisi aivan liian suuri. Viiteen alueeseen perustuva ratkaisu on paljon parempi vaihtoehto. Lisäksi Kerava ja Vantaa ovat palvelurakenteen kannalta hyvin looginen yhteistyöalue, linjasi Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu Keravan verkkosivuilla joulukuussa julkaistussa uutisessa.

Keravalaisten asiointisuunta on aina ollut etelä, eikä sote-asiointi tee tässä poikkeusta, Kirsi Rontu jatkoi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.