Koirapuistojen kyltitkin englanninkieliseksi Vantaalla?

Vantaan kaupunki väläyttää mahdollisuutta kääntää jopa koira-aitauksien opasteet englannin kielelle, jos kaupungin virastojen ja palvelujen yhdeksi hallintokieleksi otetaan englanti.

Tällä hetkellä Vantaan viheralueilla olevien puistokylttien, kuten myös koira-aitauksien sääntökylttien virallisena kielenä on suomi ja ruotsi.

Hallintokieli muuttuu vuosina 2020-2021 ja tämän jälkeen yhdeksi hallintokieleksi tulee mahdollisesti myös englanti, kerrotaan Vantaan kaupungin maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialan vastauksessa valtuustoaloitteeseen.

Tämän jälkeen viheralueilla olevat puisto- ja ohjekyltit käännetään myös englanniksi. Samassa yhteydessä myös kylttien koko ja ulkoasu uusitaan.

Toimialan vastaus koski valtuustoaloitetta, jossa parikymmentä kaupunginvaltuutettua vaati lisää koirapuistoja Vantaalle. Toimialan vastaus hyväksyttiin Vantaan kaupunginhallituksessa ja viimeisimpänä kaupunginvaltuustossa 27. tammikuuta.

Yleisradio uutisoi toukokuussa 2019, että Vantaa suunnittelee englannin ottamista kolmanneksi viralliseksi kieleksi kaupungin palveluissa. Espoon kaupunginvaltuusto päätti vuonna 2017 ensimmäisenä kuntana Suomessa ottaa englannin kolmanneksi asiointikieleksi.