Lasten ja aikuisten yhteistä taidetta Annantalolla

Näyttelyn antia. Kuva: Anna Seppälä

Annantalossa Helsingin keskustassa on esillä näyttely arjen ja perheiden moninaisuudesta.

Kaikki kotona -näyttely jatkuu 14. toukokuuta saakka ja sinne on vapaa pääsy.

Tiedotteen mukaan näyttely yhdistää lasten ja ammattitaiteilijoiden teoksia. Näyttely on progressiivinen ja muokkaantuu kevään aikana useita kertoja.

Näyttelyn lähtökohtana ovat lasten, nuorten ja aikuisten yhdessä tekeminen, taide ja leikillisyys sekä niiden tarjoamat keinot käsitellä vaikeitakin asioita. Annantalon päägalleriatila on muuttunut avaraksi kaksioksi, jossa katsojat voivat olla kuin kotonaan. Näyttely levittäytyy myös toiseen kerrokseen.

Kaikki kotona -näyttelyn punaisena lankana kulkee ”makuuhuoneessa” esillä oleva Anna Seppälän näyttely, jossa hän kuvaa arkea erityislapsen omaishoitajana. Mukana on myös Seppälän ja hänen lapsensa kanssa yhdessä toteutettuja teoksia.

Vaikka arki erityislapsen kanssa on työlästä ja täynnä mitä oudoimpia haasteita, on se myös rakkautta, hetkessä elämistä ja huumoria. Tätä tietä kulkiessa on mahdollisuus löytää pieniä ilon helmiä ja oppia asennetta, jossa kaikki on ihan hyvin, vaikkei mikään suju suunnitelmien mukaan. Ja jos joku asia joskus sujuu ongelmitta, siitä osaa olla onnellinen, kertoo Seppälä.

Oleellisena osana näyttelyä ovat arjen katkaisevat juhla- ja merkkipäivät sekä kasvattajille järjestettävät kolme miniseminaaria, joissa käsitellään lapsen mielenterveyttä, eroa sekä erityisyyttä voimavarana.

Näyttelyn antia. Kuva: Anna Seppälä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.