Kivisillanpuiston ideakilpailu ratkesi Keravalla

Kuvituskuva.

Keravan kaupungin ja Lappset Group Oy:n yhteistyössä järjestämän Kivisillanpuiston ideakilpailun voittajat on valittu maaliskuussa 2022.

Kivisillanpuisto rakennetaan Keravalle vuoden 2024 Asuntomessujen viereen.

Kivisillanpuiston ideakilpailun voitti Sanna Ahon työ nimeltään Avocado.

Toiseksi sijoittui Johanna Rostedtin, Miia Tarkin, Päivi Majander-Nordenswanin ja Suvi-Anne Latvasalon tiimityö Kieppi.

Kolmannen palkinnon nappasi Teemu Kiesin ja Elina Piispasen ehdotus Kudelma.

Kaikki ideakilpailussa palkitut työt olivat Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden käsialaa. Voittajat julkistettiin ja palkittiin 7. maaliskuuta 2022 Keravan kartanossa pidetyssä palkitsemistilaisuudessa.

Kivisillanpuiston ideakilpailu oli suunnattu maisema-arkkitehtuurin ja maisemasuunnittelun opiskelijoille. Kilpailuun saapui yhteensä 16 ehdotusta, joista tuomaristo, Keravan kaupungin asukkaat ja Jyväskylän yliopiston liikuntatieteiden opiskelijoista koostuva varjoraati valitsisivat omat suosikkinsa.

Keravan asukkaat äänestivät suosikikseen ehdotuksen Kirkos. Sen ovat tehneet Timo Barman, Tia Pohjola, Tarja Saarinen ja Arja Lautiola.

Ideakilpailulla Keravan kaupunki haki uusia ideoita kulttuurihistoriallisesti arvokkaan, vaiheittain rakentuvan puistoalueen suunnitteluun ja toteutukseen.

Puistoalue rajautuu Keravalla vuoden 2024 Asuntomessujen alueeseen. Kaupunki toivoi ideakilpailun tuovan luonnonmukaisia sekä kiertotaloutta, kestävää liikkumista ja kestävää kehitystä tukevia ehdotuksia puisto- ja lähivirkistysalueelle.

Kilpailun tuomariston mukaan kilpailutöissä oli hyvin tavoitettu paikan erityinen luonne ja tunnelma.

– Olemme iloisia, että palkituissa töissä oli paljon kiinnostavia ideoita, joista Keravan kaupungin on hyvä inspiroitua Kivisillanpuiston toteutukseen, kertoi Keravan kaupungin puutarhuri Mari Kosonen tiedotteessa.

Kivisillanpuiston ideakilpailu oli järjestyksessään 46. Vastaavat ideakilpailut ovat Lappset Group Oy:lle tärkeä osa korkeakoulujen ja kaupunkien kanssa tehtävää yhteistyötä sekä Lappset Group Oy:n yleishyödyllistä toimintaa.

– Lappset-suunnittelukilpailu on pitkäaikaisin yhtäjaksoisesti maisema-alan opiskelijoille suunnattu kilpailu Suomessa. Se hakee vertaistaan myös kansainvälisesti. Ilman yhteistyötä kaupunkien kanssa tämä ei olisi mahdollista. Kerava tarjosi hienon työelämätaitoja testaavan kohteen, jossa on paljon ajankohtaisia teemoja, kertoi tuomariston jäsen ja Lappsetin liikuntapaikkavälineistä vastaava konseptipäällikkö Aarni Mertala.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.