Kivikon Sortti-asema testaa itsepalveluautomaatteja

Kivikon Sortti-jäteasemalla on otettu käyttöön itsepalveluautomaatit keskiviikkona 29. tammikuuta.

HSY eli Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä kokeilee Kivikon Sortti-asemalla uusia tapoja maksaa jätteet. Maksaa voi joko itsepalveluautomaatilla, verkossa tai perinteisesti aseman infopisteessä. Uudistuksen tavoitteena on mahdollistaa vaihtoehtoisia asiointitapoja ja nopeuttaa asiointia.

Kokeilu alkoi 29. tammikuuta ja kestää kevätkauden 2020.

Sortti-asemalle on asennettu kaksi itsepalveluautomaattia, joissa voi maksaa asemalle tuomansa jätteet. Maksaa voi myös ennakkoon verkossa. HSY:n infopiste toimii myös kokeilun aikana.

– Uudistuksen tavoitteena on mahdollistaa vaihtoehtoisia asiointitapoja ja nopeuttaa asiointia kun jätteet voi maksaa etukäteen verkossa tai automaatilla Sortti-asemalla. Näin asiakkaan ei tarvitse käydä infopisteessä, vaan hän voi mennä lajittelemaan jätteensä aseman lavoille, kertoo HSY:n käyttöinsinööri Joonas Enqvist.

Kokeilu on suunnattu yksityisille henkilöasiakkaille. Kun asiakas maksaa ennakkoon verkkokaupassa eli eSortissa, hän pääsee jäteasemalle sen auki ollessa näyttämällä maksun yhteydessä saamansa QR-koodin tunnistautumispäätteellä. Vaihtoehtoisesti asiakas voi maksaa tuomansa jätteet maksukortilla käyttäen asemalla olevia itsepalveluautomaatteja.

Vantaan Ruskeasannan ja Kirkkonummen Jorvaksen Sortti-asemilla on ollut käytössä itsepalveluautomaatit jo muutaman vuoden, mutta Kivikossa testataan nyt uusia ja kehittyneempiä laitteita.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.