Keravan kirjasto: faktaa ja fiktiota Sylvi Kekkosesta

Kirjallisuustoimittaja Seppo Puttonen. Kuva: Joonas Kuittinen

Kirjallisuustoimittaja Seppo Puttosen vieraana Keravan kaupunginkirjaston Pentinkulma-salin lavalle nousee torstaina 13.2.2020 kello 18 kirjailija, runoilija Johanna Venho.

Yleisölle avoimen tilaisuuden keskustelun aiheena on Venhon teos Ensimmäinen nainen (WSOY, 2019), joka on fiktiivinen romaani Sylvi Kekkosesta. Ensimmäinen nainen oli ehdolla kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi vuonna 2019.

Biologiaa ja kirjallisuustiedettä opiskellut Johanna Venho aloitti kirjallisen uransa runoilijana, tiedottaa Keravan kaupungin kirjasto- ja kulttuuripalvelut.

Omien lasten myötä hän kiinnostui lastenkirjojen kirjoittamisesta. Lasten kasvettua Venho on siirtynyt kirjailijana uuteen vaiheeseen keskittyen runsaasti taustatyötä vaativien romaanien kirjoittamiseen, joissa fakta ja fiktio kietoutuvat toisiinsa kiehtovalla tavalla.

Johanna Venho on saanut kirjailijantyöstään monia tunnustuksia, muun muassa Arvid Lydecken -palkinnon, Einari Vuorelan runopalkinnon, Katri Vala -palkinnon ja WSOY:n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinnon.

Ensimmäinen nainen on tarina Sylvi Kekkosesta, naisesta presidenttipuolison rinnalla. Herkällä ja kauniilla kielellä kirjoitettu teos maalaa Sylvi Kekkosesta kuvan elävänä ihmisenä ja ymmärrettävänä persoonana. Kirja kertoo yksinäisyydestä ja valinnoista, joita ihminen pyrkii selittelemään itselleen yhä uudelleen.

Maksuttomia pääsylippuja tilaisuuteen jaetaan 13.2. kello 17 alkaen Pentinkulma-salin ovella. Tilaisuuden järjestää Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.