Keravan kriisipäivystys siirtyy Vantaan järjestettäväksi

kuvituskuva

Keravan sosiaalipäivystys virka-ajan ulkopuolella järjestetään osana Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystystä 6. marraskuuta 2021 alkaen. Myös Keravan ympärivuorokautinen kriisipäivystys siirtyy Vantaan kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystykseen.

Yhteistä sosiaali- ja kriisipäivystystä on valmisteltu vastaamaan tulevaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tarpeisiin.

Uuden yhteistyön myötä keravalaisten kriisityö siirtyy Vantaan kaupungin järjestettäväksi vuorokauden ympäri. Keravalaisten sosiaalipäivystys sen sijaan järjestetään jatkossakin virka-aikaan Keravan sosiaalipalveluissa arkisin kello 8–16. Muina aikoina sosiaalipäivystykseen liittyvissä asioissa ollaan yhteydessä Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystykseen.

Keravan kaupunki tiedotti uudistuksesta lokakuun alussa.

Sosiaali- ja kriisipäivystys antaa akuuttia kriisiapua järkyttävissä elämäntilanteissa ympäri vuorokauden ja turvaa esimerkiksi suuronnettomuustilanteissa psyykkisen ensiavun ja kiireellisen sosiaalityön.

Keravan sosiaalipalveluiden virka-ajan ulkopuolinen sosiaali- ja kriisipäivystys on tähän mennessä järjestetty yhteistyössä Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän kanssa. Yhteistyöhön Vantaan kanssa ryhdytään, jotta molempien kaupunkien palvelut ovat yhdenmukaisia, kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät kaupunkien vastuulta hyvinvointialueille vuoden 2023 alusta lähtien. Kerava ja Vantaa muodostavat yhden hyvinvointialueen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.