Keravan kriisipäivystys siirtyy Vantaan järjestettäväksi

Keravan sosiaalipäivystys virka-ajan ulkopuolella järjestetään osana Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystystä 6. marraskuuta 2021 alkaen. Myös Keravan ympärivuorokautinen kriisipäivystys siirtyy Vantaan kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystykseen.

Yhteistä sosiaali- ja kriisipäivystystä on valmisteltu vastaamaan tulevaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tarpeisiin.

Uuden yhteistyön myötä keravalaisten kriisityö siirtyy Vantaan kaupungin järjestettäväksi vuorokauden ympäri. Keravalaisten sosiaalipäivystys sen sijaan järjestetään jatkossakin virka-aikaan Keravan sosiaalipalveluissa arkisin kello 8–16. Muina aikoina sosiaalipäivystykseen liittyvissä asioissa ollaan yhteydessä Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystykseen.

Keravan kaupunki tiedotti uudistuksesta lokakuun alussa.

Sosiaali- ja kriisipäivystys antaa akuuttia kriisiapua järkyttävissä elämäntilanteissa ympäri vuorokauden ja turvaa esimerkiksi suuronnettomuustilanteissa psyykkisen ensiavun ja kiireellisen sosiaalityön.

Keravan sosiaalipalveluiden virka-ajan ulkopuolinen sosiaali- ja kriisipäivystys on tähän mennessä järjestetty yhteistyössä Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän kanssa. Yhteistyöhön Vantaan kanssa ryhdytään, jotta molempien kaupunkien palvelut ovat yhdenmukaisia, kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät kaupunkien vastuulta hyvinvointialueille vuoden 2023 alusta lähtien. Kerava ja Vantaa muodostavat yhden hyvinvointialueen.