Kerava: pensaat ja puut eivät saa olla liikenteen näköesteenä

Kuvituskuva.

Keravan kaupunki muistuttaa kaikkia tonttien omistajia huolehtimaan tonteilla olevien puiden ja pensaiden hoitovastuusta.

Tonttien rajoilla näköesteiksi kasvaneet puut ja pensaat voivat aiheuttaa vaaratilanteita liikenteessä, varsinkin risteyksissä ja tonttiliittymissä. Näissä paikoissa vaarassa ovat erityisesti jalankulkijat ja pyöräilijät. Liikenteen seassa on myös paljon pieniä koululaisia.

– Korkean pensasaidan takaa autoilija joutuu ajamaan poikkikadulle ilman minkäänlaista näkyvyyttä, jolloin auton keula on useasti jo kaistalla ennen kuin sivulta tuleva liikenne on nähtävissä, kertoo tiedotteessa Keravan kaupungin viheraluemestari Milja Kosonen.

– Lisäksi pienet koululaiset eivät näy korkeiden pensasaitojen takaa eivätkä he vielä ymmärrä tai pysty huomioimaan kaikkia liikenteen vaaroja.

Keravan kaupungin mukaan tontin omistajan vastuulla on huolehtia tontillaan kasvavien puiden ja pensaiden hoidosta leikkaamalla näköesteiksi kasvaneet pensaat ja puiden oksat.

Hoitoon kuuluu myös huolehtiminen siitä, etteivät katutilaan kasvavat puut ja pensaat haittaa katujen ja teiden kunnossa- ja puhtaanapitotöitä.

– Pensaiden ja puiden tulisi pysyä tontin omalla puolella, pois katujen kunnossapidon tieltä. Tällöin vältetään vahingot ylläpitokalustolle sekä esteet kadun kunnossapidolle kadun koko leveyden osalta, Milja Kosonen selventää.

Kaupunki huolehtii omilla maillaan kasvavien puiden ja pensaiden hoidosta siistimällä oksia ja pensaita tarvittaessa.

– Huomaamme haittaa aiheuttavat puut ja pensaat joko itse muiden töiden ohessa tai saamme niistä ilmoituksia myös asukkailta, Kosonen jatkaa.

– Muille kuin kaupungin omistamille tonteille emme kuitenkaan voi mennä pensaita tai puita leikkaamaan. Siksi asukkaiden oma-aloitteisuus katualueisiin rajoittuvien puiden ja pensaiden hoidossa onkin tärkeää.

Oman kadun oksa- ja pensastilanteen voi tarkastaa esimerkiksi yhdessä naapureiden kanssa.

– Naapureiden kanssa järjestetyt leikkaustalkoot ovat erinomainen tapa tehdä katualueesta yhteneväinen, siisti ja turvallinen, Kosonen vinkkaa.

Puutarha- ja leikkuujätteet tulee kierrättää asianmukaisesti. Jätteet voi kompostoida omalla tontilla ja risut hakettaa esimerkiksi pensaiden alle katteeksi. Maa-ainesten vieminen kaupungin metsä ja puistoalueille ei ole sallittua.

Keravalaisten lähin puutarhajätteen vastaanottopaikka on Kiertokapulan Puolmatkan jätteidenkäsittelyalue Järvenpäässä osoitteessa Hyötykuja 3.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.