Uudistus: Keravan kouluissa vegaaniruokaa saa ilman lääkärintodistusta

Eettisistä syistä vegaanista ruokavaliota noudattavien lasten ja nuorten on nyt helpompi saada Keravan kaupungin päiväkodeissa ja kouluissa vegaaninen ateria osana päiväkodin tai koulun ruokailua.

Vegaaniruoan on voinut elokuusta 2021 lähtien valita omalla ilmoituksella. Kaupunki on luopunut linjauksesta, jonka mukaan vegaaniruoka on lääkärintodistuksella saatava erikoisruokavalio.

– Kaupunki haluaa tarjota eettisistä syistä vegaanista ruokavaliota noudattaville samanlaisen kokemuksen yhteisestä ruokailutapahtumasta kuin seka- ja kasvissyöjille sekä erikoisruokavaliota noudattaville, kertoi tiedotteessa Keravan kaupungin kasvatuksen ja opetuksen toimialajohtaja Tiina Larsson.

Keravan kaupungin mukaan lääkärintodistuksen saaminen erikoisruokavaliota varten on ollut vaikeaa, jos kyseessä on allergian sijasta eettiset syyt.

Kaupungin tuoreen linjauksen mukaan kaupungin päiväkodeissa ja kouluissa vegaaniruokavalion voi valita vanhemman ilmoituksella ja lukiossa 18 vuotta täyttäneet omalla ilmoituksella.

– Päätös omalla ilmoituksella tehtävästä vegaaniruoan valinnasta yhdenmukaistaa käytäntöjä monen muun Uudenmaan kunnan kanssa sekä samalla parantaa eettisistä syistä vegaaniruokavaliota noudattavien lasten ja nuorten yhdenvertaista kohtelua päiväkodeissa ja kouluissa, Tiina Larsson kertoi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.