Kaksi lammasaitausta koirien ulkoilukäytössä Tuusulassa

Kuvituskuva

Puustellinmetsän puiston ja Kotuntien lammasaitaukset toimivat koirien ulkoilutuspaikkoina myös talvikaudella 2021-2022.

Tuusulan kunnan viherpalvelut jatkaa asukkaiden toiveesta kokeiluaan lammasaitausten käytöstä koirien ulkoilutusalueina.

– Talvi on tehnyt tuloaan ja kesällä lammasaitauksissa ilonamme olleet sekä avoimemman ja monimuotoisemman luonnon puolesta työtään tehneet lampaat ovat siirtyneet talven viettoon muualle, tiedotti kunta joulukuussa 2021.

Puustellinmetsän puiston ja Kotuntien lammasaitauksissa oli mahdollista liikkua koirien kanssa myös edellistalvena. Muissa kunnan lammasaitauksissa koirien ulkoiluttaminen ei ole mahdollista tänäkään talvena.

Kunta huomauttaa, että lammasaitausten käyttäjien tulee huomioida, että aitausalueet eivät ole virallisia koirapuistoja ja niissä liikkuvien tulee noudattaa yleistä järjestyslakia koirien ulkoiluttamisessa. Ulkoiluttajan pitää esimerkiksi kerätä koiran jätökset pois.

– Lammasaitaukset ovat koirille virikkeellisiä ympäristöjä niiden vaihtelevan maaston vuoksi. Puut, kannot ja kivet mahdollistavat koirille monipuolisen liikunnan, mutta aitauksessa liikkuessa kannattaa ottaa myös huomioon vaihtelevan maaston mahdolliset vaaran paikat koirille.

– Koirien tuleekin olla koko ajan omistajiensa valvonnassa, kerrottiin Tuusulan kunnan tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.