Hyrylän keskuskorttelin asemakaava tuusulalaisten arvioitavana

93
Havainnekuva liike- ja palvelukeskuksesta. Kuva: Parviainen Arkkitehdit Oy

Hyrylän keskustaan suunniteltu liike- ja palvelukeskuskortteli ympäristöineen on saanut muotonsa.

Kaavaehdotus kunnantalon ja HOK-Elannon liikekeskuksen kokonaisuudesta on kuntalaisten nähtävillä ja kommentoitavissa 5.1.-27.2.2022.

Tuusulan kunnan tavoitteena on, että kunnantalo muodostaa kunnallisten palveluiden kokonaisuuden yhdessä nykyisen kirjaston kanssa.

– Kunnan käyttöön tulevien tilojen, liiketilojen, korttelin ja sen lähiympäristön ratkaisuna esitetään, että Hyrylän keskustaan toteutetaan uusi keskuskortteli ja tähän liittyvää kävely-ympäristöä, tiedotti Tuusulan kunta.

Hyrylän uuden keskuskorttelin maantasokerrokseen sijoittuu merkittävä määrä liiketiloja, mukaan lukien Prisma. Ylempiin kerroksiin tulee asiakaspalvelu-, kokoontumis- ja toimistotiloja kunnan käyttöön.

Liike- ja palvelukeskuskorttelin kanssa samanaikaisesti on nähtävillä myös Hyrylän yleissuunnitelma. Keskuskorttelin asemakaava nojautuu yleissuunnitelman tavoitteisiin.

– Yleissuunnitelmassa Hyrylän keskustasta luodaan laadukas, toimiva ja täydentyvä keskusta, joka on elävä, viihtyisä ja vehreä. Keskustassa liikenne ja liikkuminen ovat sujuvia, kerrottiin kunnan tiedotteessa.

Tuusulan tavoitteena on, että Hyrylän liike- ja palvelukeskuskorttelin rakentaminen alkaa vuoden 2022 aikana, jolloin se voisi valmistua vuonna 2024.

Asemakaavan muutosehdotus ja yleissuunnitelma ovat esillä Tuusulan kunnan verkkosivuilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.