Innovaatiot kukkivat Järvenpään kaupungin työpaikoilla

kuvituskuva

Järvenpään kaupunki myönsi vuoden 2019 innovaatio- ja ideakannusteen viidelle kaupungin työyhteisölle. Juhlatilaisuus pidettiin Järvenpää-talolla 23. toukokuuta.

Innovaatio-ja ideakilpailussa kaupunki haki kaupunkistrategiaa tukevia innovaatioita, jotka on jo viety käytäntöön tai toteuttamiskelpoisia ideoita, joita tulisi viedä käytäntöön.

Kannusteet myönnettiin Järvenpään liikunnanohjauspalveluille, varhaiskasvatuksen alueellisille erityisopettajille, lasten ja perheiden hyvinvointiyksikölle, kaupunkitekniikan osallistamistiimille sekä Elinvoiman, asumisen ja hankekehittämisen avainalueelle.

Liikunnanohjauspalveluiden innovaatiossa liikunnanohjaajat ovat tuottaneet matalan kynnyksen liikuntatoimintaa asukkaille. Kaupunkilaisille on tarjottu esimerkiksi liikuntaneuvontaa ja tukea liikunnan aloittamiseen sekä elintapaohjausta.

Varhaiskasvatusten alueellisten erityisopettajien innovaatio on Lukiva-kerho, jossa pyritään harjaannuttamaan lasten lukemisvalmiuksia. Lasten ja perheiden hyvinvoinnin yksikkö palkittiin varhaisen tuen perheohjauksesta alle kouluikäisten lasten palveluissa.

Järvenpään kaupunkitekniikassa on puolestaan kunnostauduttu kuntalaisten osallistamisessa. Projektissa toteutettiin useita osallistamishankkeita kuten muun muassa ideatapaamiset korttelipuistojen suunnittelua varten, taimien istutus myrskytuhoalueille, Kinnarin lammen puhdistus ja maastopyöräradan kehittäminen.

Järvenpään kaupungin Elinvoima, asuminen ja hankehittäminen -avainalue palkittiin kaupunkisuunnittelun tueksi tarkoitetusta Elinvoimakiekko-työkalusta. Elinvoimakiekon tarkoituksena on tehdä kaupunkisuunnittelun periaatteita ymmärrettäväksi ja läpinäkyväksi mielenkiintoisella tavalla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.