Runeberginkadulle perustetaan Aalto-yliopisto Töölö

Aalto-yliopiston Töölön juhlasali. Kuva: Aki-Pekka Sinikoski

Töölöläinen merkkirakennus peruskorjataan ja uudistetaan Kauppakorkeakoulun toiminnan siirryttyä Aalto-yliopiston kampukselle Otaniemeen helmikuussa 2019. Uuden elämän myötä rakennus saa nimen Aalto-yliopisto Töölö.

– Meille on tärkeää säilyttää kiinteistön henki ja samalla tarjota monipuolisia tiloja myös tulevaisuuden käyttötarpeisiin. Remontin jälkeen rakennukseen tulee muun muassa Aalto-yliopiston ja yhteistyökumppaneiden kohtaamispaikka sekä kaikkia kaupunkilaisia palveleva korkeatasoinen ravintola, sanoo Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n kiinteistösijoitusjohtaja Eetu Ristaniemi.

Päätoimijana Aalto Töölössä on Aalto University Executive Education (Aalto EE), joka tarjoaa liikkeenjohdon valmennus- ja kehittämispalveluita globaalisti sekä yksilöille että organisaatioille.

Kauppakorkeakoulun perintö jatkuu Töölössä uudessa muodossa, kun Aallon johtamiskoulutus saa uuden tukikohdan historiallisesta rakennuksesta.

Woldemar Baeckmanin ja Hugo Harmian suunnittelema rakennus valmistui vuonna 1950. Korjaustyöt alkavat toukokuussa 2019 ja valmistuvat vuoden 2020 loppuun mennessä.

Korjaus- ja uudistamissuunnitelma perustuu Museoviraston kanssa käytyihin neuvotteluihin ja tilakohtaisiin tarkasteluihin, sillä rakennus kuuluu kansainväliseen Docomomo-rekisteriin. Rakennuksen juhlasali on suojeltu eikä kiinteistön keltatiiliseen julkisivuun tehdä muutoksia, mutta rakennuksen talotekniikka uudistetaan täysin. Samalla rakennuksen energiatehokkuutta ja esteettömyyttä parannetaan merkittävästi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.