Hyrylän uuden liikekeskuksen suunnittelu etenee

Arkistokuva Hyrylän ostoskeskuksesta.

Tuusulan kunnan tavoitteena on rakentaa Hyrylän keskustaan monipuolinen liikekeskus, jossa on muun muassa kaupan palveluja ja toimitiloja. Keskus on osa Hyrylän kaupallisten palveluiden ja elinvoiman parantamista.

Osana kehittyvää liikekeskusta on palvelukeskus, joka rakennetaan nykyisen Hyrylän ostoskeskuksen paikalle. Palvelukeskukseen tulee HOK-Elannon palveluja, esimerkiksi Prisma. Lisäksi palvelukeskukseen sijoittuu tiloja kuntalaisten ja kunnan palveluiden käyttöön.

– Kunta haluaa palvelukeskuksesta tiloja, sillä se on jo joutunut luopumaan Hyryläntiellä sijainneesta vanhasta kunnantalosta, Tuusulan kunta tiedotti.

Näillä näkymin uusi rakennus otetaan käyttöön joulun 2023 alla tai alkuvuoden 2024 aikana.

Tilojen suunnitteluun on otettu mukaan sekä kunnan työntekijät että kuntalaiset. Kunnan työntekijöille pidettiin kysely, jossa kartoitettiin työyksiköiden ja tiimien tilojen tarvetta ja toisaalta myös esimerkiksi valmiuksia etätyöhön.

Kuntalaisille järjestettiin tammikuussa 2021 kysely, jossa tiedusteltiin, mitä kunnan palveluita tuusulalaiset uusiin tiloihin toivovat. Vastauksia lähetettiin yli 500.

Kartoitusten tuloksena on valmistunut alustava esisuunnitelma tilojen käytöstä.

Tuusulan kunnanhallitus hyväksyi Hyrylän palvelukeskuksen jatkosuunnittelua varten laaditun esisuunnitelman 22.2.2021.

Kunnanhallituksen käsittelyn jälkeen hanketta tavoittelevat rakennuttajat kehittävät osaltaan esisuunnitelmaa eteenpäin. Kunta arvioi rakennuttajien suunnitelmia ja käy niistä neuvotteluja hankkeen seuraavissa vaiheissa kevään 2021 aikana. Esisuunnitelma kehittyy jatkossa tilaohjelmaksi ja pohjapiirustuksiksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.