Helsinkiläismies aikoo skeitata USA:n halki

Helsinkiläinen Xavier Hildén haluaa suorittaa uskomattoman kunnianhimoisen urakan. Hildén aikoo taivaltaa 5 000 kilometriä Yhdysvaltojen halki pelkkä skeittilauta kulkupelinään.

Xavier Hildén on aiemmin muun muassa skeitannut Helsingistä Norjan Jäämerelle sekä polkenut polkupyörällä Helsingistä Norjaan.

Nyt keväällä 2020 Xavier Hildénin tarkoitus on lähteä yksin yrittämään henkisesti ja fyysisesti entistä haastavampaa suoritusta. Skeitattavaa matkaa tulisi tällä kertaa noin 5 000 kilometriä. Lisäksi maasto, ilmasto ja suuret, ruuhkaiset valtatiet luovat omat haasteensa reissulle, varsinkin kun tämä on Hildénin ensimmäinen kerta Yhdysvalloissa.

Kun Hildénistä alkoi tuntua, että kotimaan poikki matkailu oli jo nähty, alkoi hän suunnitella seuraavaa, entistä suurempaa yritystä. Kohteeksi muodostui Yhdysvallat ja ajankohdaksi kevät 2020, kertoo Xavier Hildénin viestintäassistentti.

Matkaan olisi tarkoitus lähteä joko New Yorkista tai Los Angelesista, ja tavoitteena on skeitata muun muassa Nevadan erämaan halki.

Xavier Hildén on ollut yhteydessä Guinnes World Recordsiin tiedustellakseen mahdollisuuksista rikkoa maailmanennätys siinä, pystyykö hän lautailemaan Yhdysvaltojen poikki nopeammin kuin kukaan muu, alle sadassa päivässä.

Guinnes World Records ilmoitti, että vaatimuslista on pitkä. Yhtenä vaatimuksena on, että matka täytyy taittaa tavallisella skeittilaudalla eikä esimerkiksi sähköavusteisella laudalla. Laudan pitää olla sama koko matkan, edes laudan yksittäisiä osia ei saa vaihtaa.

Koko matka täytyy taittaa laudalla, kävely ei ole sallittua, Hildénin viestinnästä kerrotaan.

Kesällä 2017 Xavier Hildén päätti pyöräillä Alepa-fillarilla Helsingistä Norjaan, polkien yhteensä noin 1 400 kilometriä. Tasan vuoden kuluttua siitä Hildén halusi nostaa panoksia ja lähti Helsingistä kohti Norjan Jäämerta, pelkkä skeittilauta kulkupelinään. Taivallettavaa kertyi lopulta yhteensä 1 700 kilometriä. Näiden reissujen jälkeen hän on muun muassa skeitannut Japanissa Fukushiman halki. Omalta mukavuusalueelta poistumisen lisäksi matkojen tarkoituksena on ollut kerätä huomiota muun muassa roskaamiselle ja sen vaikutuksille luonnossa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.