Kalasatamanpuisto etenee kohti Rediä

Kalasatamanpuiston rakennustyöt jatkuvat puiston pohjoisosassa. Kalasatamanpuiston eteläosa valmistui syksyllä 2017.

Alueen pohjoisosan rakentamisen myötä pitkänomainen Kalasatamanpuisto hivuttautuu etelän eli Parrulaiturin suunnasta kohti kauppakeskus Rediä. Puiston ja Redin välissä on Leonkadun uudentyyppinen shared space -katualue, jossa autot ja jalankulkijat jakavat saman katutilan.

Kalasatamanpuisto on valmistuttuaan yksi Helsingin näyttävimmistä kaupunkipuistoista, mutta asemakaavan mukaisia kaikkia kohteita ei puistoon toteuteta. Maanalaisen pysäköintilaitoksen toteuttamisesta puiston alle on luovuttu. Myöskään kahta kävelysiltaa puistosta Arielinkadun yli ei toistaiseksi toteuteta.

‒ LPA-tilojen rakentamisesta Arielinkadun reunassa on luovuttu muun muassa maaperän heikon kantavuuden sekä korkeiden kustannusten vuoksi. Sen myötä kaavaan merkittyjen Arielinkadun ylittävien kahden sillan rakentaminen ei ole myöskään ajankohtaista, kerrotaan Kalasatamanpuiston puistosuunnitelmassa.

Puiston pohjoisosaan on kuitenkin luvassa seitsemän metrin korkeuteen nouseva tekokumpu, jonka päällä on näköalatasanne. Puiston pohjoisosaan on rakennettu kaukolämmön yhteiskäyttötunnelin nousukuilu ja päälle huoltorakennus. Huoltorakennus integroidaan kasvillisuuden peittämän maastokummun sisään.

‒ Maastokummun laki on puiston korkein kohta ja rakennuksen kattorakenne toimii näköalatasanteena.

Seuraavaksi Kalasatamassa odotellaan, että milloin raitiotien rakentaminen alkaa Kalasatamanpuiston pohjoisosan päädyssä. Raitiotien pitäisi tulevaisuudessa kulkea puiston ja kauppakeskus Redin välissä, Leonkatua pitkin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.