Helsinki haluaa parantaa työnhakijoiden digitaitoja

Digitaidot ovat tärkeä tekijä työllistymisessä. Kuva: Matti Pyykkö

Helsinki järjestää digitaitokursseja työnhakijoille.

Helsingin kaupunki järjestää kohdennetusti digitaitokursseja työnhakijoille Digityöelämää-hankkeessa.

Kurssien tarkoituksena on parantaa kaupungin työllisyyspalveluiden asiakkaiden työllistymismahdollisuuksia sekä elämänlaatua.

Digitaitokurssit alkoivat toukokuun 2022 lopulla ja ne jatkuvat vuoden 2023 kesään asti.

Lokakuun puoliväliin mennessä Digityöelämää-kurssin on käynyt 89 henkilöä.

Kursseilla kerätyn palautteen mukaan lähes 90 prosenttia kurssilaisista on kokenut oppineensa uusia ja työnhaussa hyödyllisiä taitoja.

– Haluamme todella, että kurssille osallistumisesta on hyötyä ja kurssin käyneiden palaute onkin ollut myönteistä. Kurssin aikana käydään läpi työnhakemisen digitaidot, kuten työhakemuksen lähettäminen sähköpostitse. Lisäksi kursseilla opetellaan paljon arkea helpottavia ja yksilön hyvinvointia edistäviä digitaitoja unohtamatta kurssien sosiaalista vaikutusta, joka on ollut monelle kurssilaiselle tärkeää, kertoo Digityöelämää-hankkeen projektipäällikkö Joonas Rentola tiedotteessa.

Oman laitteen puuttuminen, motivaation puute tai heikko suomen kielen taito voivat heikentää digitaitojen oppimismahdollisuuksia.

Digityöelämää-hankkeessa panostetaankin erityisesti näihin osa-alueisiin.

Helsingin kaupungin järjestämillä kursseilla tarjotaan osallistujille myös laitteet digitaitojen harjoittelua varten. Uutta onkin, että kurssilla käytettävät puhelimet saa viedä myös kotiin ja kurssin suorittamisen jälkeen osallistujat saavat älypuhelimen veloituksetta itselleen. Näin varmistetaan kaupungin mukaan digitaalisen osallisuuden vahvistuminen myös kurssin jälkeen.

Kurssilla syttyvää motivaatiota kasvatetaan liittämällä digitaitojen harjoittelu osallistujien omiin mielenkiinnon kohteisiin.

– Helsingin kaupungille on tärkeää tukea kaikkia niitä toimenpiteitä, joiden avulla helsinkiläisten todennäköisyys työllistyä paranee. Sillä kun ihmiset saavat töitä, myös hyvinvointi kasvaa. Digitaidot ovat usein yksi keskeinen tekijä työllistymisessä, summaa Helsingin maahanmuutto- ja työllisyysasioiden va. johtaja Annukka Sorjonen.

Digityöelämää-hankkeen rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ja sen toteuttaa Helsingin kaupunki. Hanke rahoitetaan osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia vuosien 2022 ja 2023 aikana. Kursseille ilmoittaudutaan työnhakijan oman vastuuasiantuntijan kautta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.