Espoon luontotalossa voi syöttää pehmoista kolmipiikkiä

Luontotalo Villa Elfvikin uudistunut perusnäyttely tarjoaa tekemistä myös lapsille: huomion kiinnittää iso pehmolelu, joka esittää kalalajeihin lukeutuvaa kolmipiikkiä.

Villa Elfvikin luontotalon perusnäyttely Espoossa on uudistettu ajanmukaiseksi ja kertomaan enemmän luontotalon lähiluonnosta. Uudistuksessa huomioitiin myös käyttäjän toiveita. Eläköön Espoo -näyttely kannustaa lähtemään luontoon ja toimimaan luonnon puolesta.

Näyttelyssä voi syöttää kolmipiikille surviaissääsken toukkia.

Eläköön Espoo -näyttely on esitellyt Espoon luonnon ominaispiirteitä kaiken ikäisille kävijöille jo vuodesta 1992 lähtien. Kävijöitä on ollut alusta asti noin 30 000 vuosittain. Nyt näyttelyä uudistettiin toisen kerran ja uudistetun näyttelyn avajaisia vietettiin 11. joulukuuta 2019.

Elfvikin alueesta, lehdoista, maiseman historiasta, metsistä ja vesiluonnosta kertovat isot taulut ovat saaneet uuden ilmeen, kun ne on toteutettu valokuvakollaaseina. Näyttelyn toiminnallisuutta on lisätty monin tavoin. Lahopuun elämään sen eri vaiheissa pääsee tutustumaan luukkuihin kurkistamalla.

Tablettisovellusten avulla voi kuunnella lintujen ääni ja tutustua kasvien yksityiskohtiin. Vesiluonnon eliöille voi etsiä sopivia elinympäristöjä kartalta. Näyttelyssä voi myös kokeilla, miltä metsä tuntuu tai etsiä sormella taimenen reitti mereltä kutupuron soraikolle. Pieniä luontorunoja voi taiteilla magneettisanojen avulla ja liiduilla voi tehdä kalliomaalauksia.

Löydätkö tunnustelemalla taimenen reitin kutupuron soraikolle?

Uudistuneessa Eläköön Espoo -näyttelyssä on uusia tuntoaistilla tutustuttavia osioita. Esimerkiksi Laajalahden laiturin alla asustelee pehmoleluna toteutettu kolmipiikki-kala, jolle voi syöttää surviaissääsken toukkia.

Uutuutena näyttelyyn on otettu mukaan myös ihmisen vaikutukset luontoon. Kävijöitä kannustetaan miettimään, mitä hän voisi itse tehdä luonnon monimuotoisuuden hupenemisen ehkäisemiseksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.