Tapiolan Tennis ry:n historiasta juhlakirja

Tapiolan Tennis ry (TaTe) täyttää 50 vuotta ja sen kunniaksi on valmistunut upea 80-sivuinen juhlakirja. Sen on toimittanut seuran entinen hallituksen puheenjohtaja ja aktiivi Eki Leikoski.

Tapiolan Tenniksen historiikkikirja julkaistiin marraskuussa, tietysti yhdistyksen kotipesässä Tapiolan Tennispuistossa. Paikalla oli lähes sata TaTe:n ja tennishallin ystävää. Puheita pidettiin, skumppaa hörpittiin ja tietysti myös pelattiin tennistä.

Kaikki TaTe:n jäsenet, joita on noin 300, saavat kirjan jäsenmaksuun liittyen.

Yksityisenä yhtiönä toimiva Tapiolan tenniskeskus on rakennettu 1986 ja se otettiin käyttöön keväällä 1987. Massapintaiset ulkokentät saatiin valmiiksi seuraavan vuoden kesällä. Osakkaita on 380, joista suurimmat ovat kaksi tennisseuraa, Helsingin Lawn-Tennis Klubi ja Tapiolan Tennis ry. Loput osakkaat ovat yksityishenkilöitä ja yrityksiä.

Tennishalli edelleen purkuvaarassa

Kaikki hallissa aikaa viettävät tietävät, että halli on ollut purku-uhan alainen jo monta vuotta.

Tätä kirjaa tehdessä näyttää siltä, että tennispallo pomppii Tuulikujalla vielä muutaman vuoden, mutta koko ajan saadaan olla varpaillaan, milloin lopullinen lähtö tulee.

Espoon kaupungin tonttipäällikkö jatkoi Tapiolan Tennispuisto Oy:n vuokrasopimusta niin, että se ulottuu vielä vuoden 2021 loppuun. Sen jälkeen ollaan taas uuden äärellä.

Hallin purku jättää tuhannet käyttäjät ilman pelipaikkaa, eikä korvaavaa tennishallia ole näköpiirissä.

Yli puolentoista hehtaarin suuruisella alueella Etelätuulentien ja Tuulikujan kulmauksessa sijaitseva tenniskeskus houkuttelee sijainnillaan. Ei ole ihme, että hallin ja ulkokenttien tilalle Espoo haluaa asuntoja.

Pelaajat jäämässä tyhjän päälle

Tavallisia peltihalleja jämäkämpi Tennispuisto on rakennettu betoniseinistä ja liimapuukaarista. Hallin toimitusjohtaja Pekka Kilpiö katsookin, että kolmekymmentä vuotta on kovin lyhyt käyttöikä hyvin tehdylle rakennukselle.

Tenniksellä on pitkä perinteet Tapiolassa, muistuttaa Kilpiö.

Pelaajien on sitten haettava vuoroja Helsingistä tai kenties mistä. Kaikkialla on kentät täynnä ja peliajoista on pulaa pääkaupunkiseudulla.

Uuden tenniskeskuksen rakentamista Kilpiö pitää liki mahdottomana.

Tennispuiston rakentaminen maksoi aikanaan noin viisi miljoonaa euroa. Nyt hinta olisi ainakin kaksitoista miljoonaa euroa. Eihän sellaisia rahoja taida mistään irrota.

Tapiolan Tennispuistossa käy viikoittan melkein parituhatta pelaajaa. Käyttöaste on yli 90 prosenttia ja pelaajien kirjo ulottuu lapsista yli 80-vuotiaisiin.