3D-sovellus tuo Oulunkylän tulevaisuuden kommentoitavaksi

Oulunkylän keskustasta on tehty kolme erilaista ideamallia. Mallien tarkoituksena on käynnistää keskustelu siitä, miten Oulunkylän keskustaa voisi kehittää nykyistä tiiviimmäksi ja vetovoimaisemmaksi.

Malleissa esitetyistä ideoista voi antaa palautetta Oulunkylä 2030 -sovelluksessa osoitteessa mallikaupunki.fi/oulunkyla. Sovellus esittää mallit kolmiulotteisena ympäristönä, jossa voi liikkua vapaasti. Mallit ovat kommentoitavana vuoden 2017 loppuun asti.

Sovellukseen jätettyjä kommentteja hyödynnetään myöhemmin alkavassa asemakaavoituksessa. Samalla kokeillaan, miten 3D-mallit toimivat tulevaisuuden hahmottamisen apuvälineenä osana kaavoituksen vuorovaikutusta.

– Kun suunnittelu on näin alkuvaiheessa, voi mallien kommentoinnin lisäksi esittää omia ideoita Oulunkylän kehittämiseksi, sanooo vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtonen kaupunkisuunnitteluvirastosta.

Kommentointialusta perustuu Helsingin 3D-kaupunkitietomalliin, joka on käytettävissä avoimena datana. Sovelluksen on toteuttanut WSP.

Helsingin tavoitteena on saada lisää asuntoja erityisesti raideliikenteen varteen. Raide-Jokerin valmistuttua Oulunkylän keskusta on kahden radan leikkauspisteessä. Uudet asukkaat ja vaihtomatkustajat tukisivat myös Oulunkylän palvelutarjontaa.

Oulunkylä 2030 -sovellusta voi myös käyttää info- ja näyttelytila Laiturilla. Laiturilta saa lisäksi opastusta sovelluksen käyttöön. Laituri sijaitsee Kampin vanhan linja-autoaseman rakennuksessa osoitteessa Narinkka 2.

Kuvankaappaus Oulunkylä 2030 -sovelluksesta. Näkymä Oulunkylän keskustaan kauppakeskus Ogelin yli. Kuva: WSP

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.