Villa Elfvikin luontotalo on toiminut 30 vuotta Espoossa

0
77
Villa Elfvikin luontotalo on suosittu käyntikohde. Kuva: Jussi Helimäki

Espoon Laajalahdessa sijaitseva Villa Elfvikin luontotalo täyttää 30 vuotta tänä vuonna.

Villa Elfvikin luontotalo ympäröivine luonnonsuojelualueineen on suosittu luontokohde. Satunnaiselle kävijälle talo näyttäytyy kauniina vapaa-ajanviettopaikkana, mutta talossa on tehty myös tavoitteellista ympäristökasvatusta jo 30 vuotta.

Villa Elfvikin luontotalo avattiin 5.6.1992 ja se on koko toimintansa ajan ollut kestävän kehityksen kasvatuksessa tukena Espoon muille toimijoille. Espoolaisille koululuokille järjestetyissä luontokoulupäivissä oppijoiden luontosuhde vahvistuu. Kaikille avoimia luontoretkiä tarjotaan alle kouluikäisistä lapsista aikuisiin.

– Järjestämme kestävää elämäntapaa tukevia tapahtumia yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Jokainen luontotalossa vieraileva voi tutustua talon kestävään arkeen Kestävän elämäntavan polulla, kertoo luontotalon johtaja Riitta Pulkkinen tiedotteessa.

Koululuokille on tehty tarinallinen ja toiminnallinen opetusmateriaali Kestävän elämäntavan polun arvoitus.

Ympäristökasvatuksen täydennyskoulutuskursseilta opettajat ja muut kasvattajat saavat vinkkejä luonnossa opettamiseen ja kestävän elämäntavan kasvatukseen. Villa Elfvikin luontotalo on Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liiton sertifioitu LYKE-kehittämiskeskus.

Espoon monimuotoiseen luontoon voi tutustua myös luontotalon Eläköön Espoo -perusnäyttelyssä. Näyttely on uudistettu hiljattain entistä toiminnallisemmaksi ja siellä pääsee nyt myös pohtimaan omien valintojensa vaikutuksia luontoon. Vaihtuvana näyttelynä luontotalossa on tällä hetkellä Hämmästyttävät hämähäkit – Sami Karjalaisen valokuvia.

Villa Elfvikin luontotaloon ja sen järjestämiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.