Espoon Nelli ilahduttaa Westendissä

0
228
Taiteilija Kerttu Horila taideteoksen julkistustilaisuudessa. Espoon Nelli, Kerttu Horila, 2022. EMMA-kokoelma. Kuva: Ari Karttunen / EMMA

Westendin kaupunginosassa on paljastettu erikoinen ja värikkään näköinen julkinen taideteos.

Westendin Toppelundinrannassa siniharmaalla penkillä istuu nyt ihmisen kokoinen veistos, Espoon Nelli, jonka viereen voi mennä istumaan.

Espoon modernin taiteen museo EMMA lahjoitti taideteoksen espoolaisille kaupungin 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Kerttu Horilalta tilattu Espoon Nelli on liikuteltava veistos, joka vaihtaa vuosittain paikkaa kaupunkilaisten päättämänä.

Kerttu Horilan espoolaisille suunnittelema pronssiveistos ilahduttaa tulevaisuudessa espoolaisia ja Espoossa vierailevia eri puolilla kaupunkia.

Veistoksen paikan valinta tapahtuu viestikapulaa siirtämällä. Espoon Nellin seuraavan paikan päättää Espoon nuorisovaltuusto, joka puolestaan saa tehtäväkseen nimetä seuraavaksi sijoituspaikasta päättävän tahon.

EMMA:n taiteilijalta tilaama veistos tulee myös osaksi museon omaa EMMA-kokoelmaa.

Espoon Nelli on äidillinen ja ystävällinen koiran ja ihmisen yhdistelmä, jolla on koiranpentu kainalossaan. Veistos on osa Kerttu Horilan Eläimellisiä ihmisiä ja inhimillisiä eläimiä -sarjaa, jossa ihmisen ja eläimen piirteet yhdistyvät sadunomaisiksi mielikuvitushahmoiksi.

– Kerttu Horila on kuvanveistäjä, joka on tunnettu erityisesti luonnollisenkokoisista ihmisveistoksistaan julkisessa tilassa. Horilan pääasiallinen materiaali on keramiikka, mutta hän on tehnyt useita julkisia veistoksia myös pronssista, tiedotti Espoon modernin taiteen museo EMMA.

– Teosten lähtökohtana taiteilija kertoo olevan ihmisten tarkkailu, niin ihmisten olemusten, eleiden kuin ilmeiden, joka tekee hahmoista hyvinkin inhimillisiä persoonia.

Espoon Nelli, Kerttu Horila, 2022. EMMA-kokoelma. Kuva: Ari Karttunen / EMMA

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.