Valokuvaajat ikuistivat liito-oravaperheen elämää Espoossa

Yksi näyttelyssä olevista kuvista. Kuvaaja: Paul Stevens.

Espoossa on esillä valokuvanäyttely, joka vie katsojan Espoossa asustavan liito-oravan salaperäiseen elämään hämärässä kaupungin metsässä.

Näyttely on nimeltään Naapurini liito-orava, ja se on esillä Villa Elfvikin luontotalossa 1. toukokuuta 2022 saakka. Näyttelyyn on maksuton sisäänpääsy.

Valokuvaajat Paul Stevens, Emilia Milonoff ja Tuomas Heinonen kertovat kuvillaan tarinan yhdestä espoolaisesta liito-oravaperheestä:

– Haluamme tuoda kaupungin asukkaille ja päättäjille henkilökohtaisen kokemuksen liito-oravasta, joka voi olla heidän naapurinsa. Toivomme kuviemme saavan liito-oravan tuntumaan lajilta, jota haluaa suojella.

Liito-oravat ovat sopeutuneet liikkumaan yöaikaan.

Kaikki näyttelyn kuvat liito-oravanaarasta ja sen kolmesta poikasesta on otettu auringonlaskun jälkeen.

Kuvista välittyy hämärän metsän tunnelma, sillä niiden ottamisessa on käytetty vain luonnon valoa. Valokuvaajien tekemässä isokokoisessa kuvakirjassa kerrotaan kuvausjakson tapahtumista ja liito-oravan käyttäytymisestä.

Luontotalon lähimetsissäkin elää liito-oravia.

Liito-oravan matkassa -luontopolulle lähdetään luontotalon pihasta. Noin kilometrin pituisella reitillä on seitsemän rastia, joilla pääsee eläytymään liito-oravan elämään kaupungissa. Kävijä voi sukeltaa liito-oravan maailmaan omalla mobiililaitteellasi QR-koodin kautta millä vain rasteista.

Näyttelyssä ja luontopolulla kerrotaan myös siitä, miten uhanalaisia liito-oravia suojellaan kasvavassa kaupungissamme. Naapurini liito-orava -näyttely on yksi ”Espoo 50 vuotta kaupunkina” -juhlavuoden tapahtumista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.