Uusi toimintamalli käyttöön Kilon terveysasemalla

Kilon terveysasema on Espoon terveysasemista ensimmäinen, joka on alkanut toimia niin sanottuna tiimiterveysasemana.

Kilon terveysaseman ammattilaiset ovat itse kehittäneet toimintamallinsa asiantuntijakumppaninen tuella syksyn 2021 aikana. Uusi toimintapa on otettu käyttöön maanantaina 15. marraskuuta 2021.

Kilon terveysaseman ajanvaraus- ja neuvontanumero säilyy ennallaan ja asiakas voi jättää takaisinsoittopyynnön kuten aiemminkin. Terveysaseman palvelut säilyvät myös ennallaan.

– Uutta on, että ensimmäisen yhteydenoton jälkeen asiakas saa oman yhteyshenkilön, jonka kanssa hän asioi jatkossa kaikissa terveyteensä liittyvissä asioissa, tiedotti Espoon kaupunki.

Kaupungin mukaan Kilon terveysaseman vastaanottotoimintaa on lähdetty kehittämään palveluihin pääsyn nopeuttamiseksi sekä palvelujen laadun ja jatkuvuuden parantamiseksi.

– Toimintatavan muutoksen tavoitteena on tiivistää eri ammattilaisten yhteistyötä. Uudenlainen toimintatapa perustuu eri ammattilaisten väliseen tiimityöskentelyyn, jossa asiakkaan asian hoito pyritään aloittamaan heti ja viemään mahdollisuuksien mukaan loppuun saman päivän aikana.