Taidetta lainaksi hoivakodin vanhuksille Leppävaarassa

Kuvituskuva

Taideyhdistys Espoo Art ry ja Etelä-Leppävaarassa sijaitseva Mainiokoti Kristiina ovat käynnistäneet taidelainaamoprojektin, jossa hoivakodin asiakkaat saavat valita taidetta huoneisiinsa.

Espoo Art on suunnitellut taidelainaamoprojektin yhdessä hoivakodin henkilökunnan kanssa. Taideyhdistyksen jäsenet ovat luovuttaneet töitään, yhteensä yli 60 taideteosta, kokoelmaksi, jota säilytetään hoivakoti Mainiokoti Kristiinassa. Kun hoivajaksolle tulee uusi vanhus, saa hän valita huoneeseensa mieleisensä maalauksen. Huoneisiin on asennettu projektia varten ripustuskiskot.

Lainaaminen ei maksa mitään eli koko toiminta perustuu taiteilijoiden haluun tuottaa väriä ja virikkeitä näiden vanhusten elämään, kerrotaan taideyhdistyksen tiedotteessa.

Hoivajakson päätyttyä työ palautuu lainaamoon ja aikanaan seuraavalle vanhukselle.

Lisäksi Espoo Artin taiteilijat tulevat järjestämään hoivakodin käytäville vaihtuvia taidenäyttelyitä asukkaiden, omaisten ja henkilökunnan iloksi. Ensimmäisten taidenäyttelyiden ajankohdaksi kaavaillaan tammikuuta 2020.

Mainiokoti Kristiina on vanhuksille lyhytaikaista hoivaa tarjoava hoivakoti. Vanhukset menevät sinne, kun heillä on tarve hoivalle ja kuntoutukselle muutaman päivän tai parin viikon ajaksi, vaikkapa omaishoitajan loman tai putkiremontin ajaksi.

Espoo Art on taideyhdistys, joka kokoaa yhteen kuvataiteen harrastajia ja ammattilaisia. Yhdistyksessä on yli 200 jäsentä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.