Tapiolan juustomeri ja Suvelan ankkapuisto mukana uudessa lastenkirjassa

Espoon kaupunki on julkaissut uuden Espoo-aiheisen kirjan, jonka kuvitukseen espoolaislapset saivat tehdä hauskoja ehdotuksia.

Kurkkaa Espooseen on kuvakirja, joka esittelee kuvien avulla Espoon kaupunkikeskukset. Kirja on julkaistu tammikuussa 2021 ja se on Espoon kaupungin lahja kaikille 4-vuotiaille espoolaislapsille.

Kirja jaetaan kaikille vuosina 2017 ja 2018 syntyneille espoolaislapsille 4-vuotisneuvolakäynnin yhteydessä vuosina 2021 ja 2022. Lisäksi kirja toimitetaan kaikkiin esiopetusryhmiin, kunnallisiin varhaiskasvatusryhmiin ja kirjastoihin.

– Espoon asukasmäärä kasvaa vuosittain noin 4500 uudella asukkaalla. Espoossa nähdään tärkeänä, että uudet asukkaat kiinnittyvät Espooseen ja löytävät täältä itselleen merkityksellisiä paikkoja ja oppivat näkemään oman asuinalueensa erityispiireitä, kertoo kulttuuripäällikkö Tiina Kasvi Espoon kaupungin tiedotteessa.

Carlos Da Cruzin kuvittama kirja on tekstitön. Kuvitusten tarkoituksena on herättää lapset itse kertomaan merkityksellisiä tarinoita lasten ja perheiden omasta arjesta Espoossa, omassa kotikaupungissa.

Kurkkaa Espooseen -teos on syntynyt esiopetusryhmien ja Da Cruzin yhteistyönä. Lapset ovat saaneet kommentoida piirrosluonnoksia ja toivoa, mitä kuvituksissa näkyy.
Lasten ehdotusten perusteella kuvituksiin on lisätty esimerkiksi Tapiolan juustomeri sekä Suvelan ankkapuisto. Osa kuvitustyöhön osallistuneista esiopetusryhmistä retkeili piirrosten kohteissa ja keskusteli lähiympäristön merkityksestä.