Tapiolan Jääpuisto aukesi vilkkaana – pikaluistelijat Helsingistä korkkasivat kautensa täällä

Tapiolassa uhmataan lämmintä säätä ja luistellaan ulkona tekojäällä. Perinteinen Tapiolan Jääpuutarha on avautunut jo 10. marraskuuta 2018.

Tapiolan Jääpuutarhan tekojäällä on nähty paljon luistelijoita. Esimerkiksi helsinkiläiset pikaluistelijat ovat kiitäneet Tapiolan tekojäällä useana iltana marraskuun puolivälissä.

– Tapiolan Jääpuisto on huippu paikka. Yllättävän hyvä siellä on luistella vaikka on aika lämmin sää. Jää on kova ja riittävän iso. Pikaluisteluun tarvitaan 40 metriä rataa, kertoo Helsingin Luistinkiitäjät ry:n valmennuspäällikkö Carolien Hunneman.

Helsingin Luistinkiitäjien ja Helsingin Työväen Luistelijat ry:n yhteinen Helsingin Luisteluakatemia käynnisti luistelukautensa Tapiolassa siksi, että kotijääkenttä eli Helsingin Oulunkylän tekojää ei ollut vielä valmistunut.

– Halusimme luistella jäällä. Siksi menimme nuorten luistelijoiden kanssa Tapiolaan, jossa on aina ollut hyvä luistella. Olimme siellä viime vuonnakin pari kertaa. Tapiolasta on aina saatu hyvä alku kaudelle. Toivottavasti loppuviikosta voidaan mennä Oulunkylään luistelemaan, Carolien Hunneman sanoo.

Hunnemanin mukaan Helsinki jäädyttää tekojäänsä paljon myöhempään kuin Espoo.

– Ymmärrän, että Oulunkylässä kyse on isommasta alueesta kuin Tapiolassa, mutta Oulunkylän tekojään voisi tehdä aikaisemmin. Sitä käytetään paljon, meitä luisteluseuroja on useita, jotka käytämme Ogelin jäätä ja joka vuosi ollaan pettyneitä siihen, että jään jäädyttäminen kestää ja kestää.

Hunneman sanoo, että maailmalla on yleistä, että pikaluistelukausi alkaa aina jo lokakuun alussa.

Tapiolan Jääpuutarhan tekojää on jäädytetty Tapiolan Keskusaltaaseen. Kesäisin altaassa on vettä.