Otsolahti ja Otaranta valkoposkihanhien suosikkialueita Espoossa

Valkoposkihanhia Viikissä: Kuva: Heikki Kotiranta

Poikueita havaittiin itäisessä Espoossa paljon Westendissä.

Pääkaupunkiseudun valkoposkihanhien kokonaismäärä kasvoi heinäkuussa 2023 hieman edelliskesään nähden, mutta poikasten määrä väheni.

Asiasta tiedottaa Suomen ympäristökeskus, joka seuraa valkoposkihanhien määrien ja pesimäkannan kehitystä yhdessä BirdLifen kanssa kesä- ja syyslaskennoin.

Nyt heinäkuussa Helsingin ja itäisen Espoon rannoilla ja puistonurmilla laiduntavia hanhia laskettiin yhteensä 5625 yksilöä, joista poikasia oli 703. Poikasten osuus kaikista havaituista hanhista oli 12,5 prosenttia, mikä on vähemmän kuin viime vuonna, jolloin se oli 20,3 prosenttia.

Tänä kesänä eniten valkoposkihanhia havaittiin perinteisillä paikoilla Helsingin Kaivopuistossa, Töölönlahdella, Suomenlinnassa ja Arabianrannassa.

Näiden alueiden hanhien osuus on 50 prosenttia havaittujen hanhien kokonaismäärästä.

Espoon itäosissa valkoposkihanhia havaittiin 726 yksilöä, mikä on saman verran kuin edellisenä vuonna.

Espoon suurimmat valkoposkihanhimäärät havaittiin nyt Leppävaaran Vermon alueella, Tapiolan Otsolahdella ja Otaniemen Otarannassa. Itäisen Espoon osuus laskennassa havaituista hanhista on 13 prosenttia.

Poikueita havaittiin Helsingissä eniten Kaivopuistossa, Suomenlinnassa, Töölönlahdella, Arabianrannassa, Lauttasaaren Kasinonrannassa ja Töölön Merikannontiellä. Itäisessä Espoossa poikueita oli eniten Vermossa ja Westendissä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.