Uudella Grand Designs kaudella mielenkiintoiset kohteet Suvisaaristossa ja Kirkkonummella

Janin ja Eevan kodissa valtavat ikkunat olivat korkealla toivelistalla. Ne osoittautuivat suureksi haasteeksi.

Suomalaisen arkkitehtuurin ja asumisen ohjelma Grand Designs Suomi seuraa toisellakin tuotantokaudella rohkeiden rakentajien taloprojekteja piirustuspöydältä unelmien kodeiksi. Uudella kaudella nähdään 10 persoonallista rakennusprojektia ja perhettä, joiden kova työ palkitaan, kun vuosien työmaa muuttuu vihdoinkin kodiksi.

Jani ja Eeva löysivät upean merenrantatontin Espoon Suvisaaristosta

Perheen lasten ollessa pieniä olisi oma piha hyvä vaihtoehto lapsille, vaikka Eeva hieman muuttoa pois palveluiden äärestä ohjelmassa pohtiikin. Talon arkkitehdiksi valikoitui Pet Michael, joka on ollut suunnittelemassa useita moderneja omakotitaloja Espoon seudulla. Kodin rakentamisen lähtökohtana oli upea merimaisena ja näyttävyys laadukkaine materiaaleineen ja isoine ikkunoineen. Ikkunat olivatkin haasteena, sillä niiden suuri koko sekä sodan aiheuttama materiaalipula hidastutti työmaan edistymistä niin, että turhautuminen oli lähellä muuttoa odotellessa.

Kirkkonummelle vapaa-ajan asunto luontoa kunnioittaen

Suurien tapahtumien promoottorina pitkään toiminut Risto löysi Kirkkonummelta upean merenrantatontin ja halusi rakentaa vapaa-ajan asunnon luontoa kunnioittaen. Arkkitehdiksi valittiin PES-arkkitehtien Tuomas Silvennoinen, joka on vastannut muun muassa Helsingin Länsiterminaalin sekä Turun tulevan musiikkitalon suunnittelusta. Bumerangi-nimensä talo sai katon muodosta, joka yhdistää kolme erillistä taloa yhdeksi kokonaisuudeksi.

Talon sijoittelussa tontille huomioitiin siellä kasvavat puut. -Vanhoja puita ei saa hankittua rahallakaan, niitä pitää suojella, Risto sanoo. Talon läpi kasvaa kolme täysikasvuista mäntyä, jotka luovat upean yksityiskohdan tyylikkääseen taloon. Monen vuoden rakennusurakan aikana tontille nousi myös harvoin nähty, sisään ajettava venevaja.

Grand Designs Suomen juontajana jatkaa arkkitehti Samppa Lappalainen

-Oman kodin rakentaminen on monen perheen unelma, mutta käytännön haasteet lupineen ja aikatauluineen tulevat yllätyksenä. Viime vuodet eivät myöskään ole olleet rakentajille niitä helpoimpia kovien hintojen nousujen ja materiaalien saatavuuden vaikeuksien vuoksi. Nämä Grand Designs -rakentajat ovat kuitenkin näyttäneet, että sitkeydellä ja hyvällä suunnittelulla voidaan rakentaa upeita taloja. On myös mahtavaa, kuinka jokainen talo on asukkaansa näköinen ja valmistuttuaan vastaa perheiden näkemystä hyvästä asumisesta, Samppa Lappalainen summaa seurattuaan perheiden rakennusprojekteja jo useamman vuoden ajan.

 

Grand Designs Suomi ke 20.9. klo 20 alkaen MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.