Leppävaaran Vallikallioon luvassa uusi päiväkoti

Leppävaaraa ja Niittyhuippu Helsingin Malminkartanonhuipulta nähtynä. Kuva: Jani Jakonen

Nykyinen Vallipuiston päiväkodin rakennus aiotaan korvata uudella rakennuksella lähivuosina.

Hankesuunnnitelman mukaan samalla tontilla Leppävaaran Vallikalliossa sijaitseva 1980-luvun alkupuolella valmistunut yksikerroksinen päiväkotirakennus purettaisiin.

Siinä on varhaiskasvatuspaikkoja sadalle lapselle.

– Korvaava kaksikerroksinen uudisrakennus on tarkoitus toteuttaa 6-ryhmäisenä ja sen rakenteellinen varhaiskasvatuspaikkojen määrä on 126, kerrotaan Espoon kasvun ja oppimisen lautakunnan lausunnossa hankesuunnitelmasta.

Päiväkodin leikkipiha on peruskorjattu hiljattain, mutta leikkivälineitä ja istutuksia joudutaan kuitenkin uusimaan ainakin osittain.

Vallipuiston päiväkodin on tarkoitus siirtyä väistöön Leppävaaran siirtokelpoiseen päiväkotiin uudisrakennuksen valmistumiseen asti. Hankesuunnitelman aikataulun mukaan Vallipuiston päiväkodin uudisrakennus valmistuisi kesällä 2027.

Varhaiskasvatusikäisten lasten määrän ja varhaiskasvatuksen osallistumisasteen nousun perusteella varhaiskasvatuksessa olevien lasten määrä itäisen Leppävaaran alueella nousee väestöennusteiden mukaan 316 lapsella vuoteen 2026 mennessä.

Nyt suunniteltavaa isompi Vallipuiston päiväkoti ei ole kaupungin mukaan mahdollinen.

– Isommalle päiväkotirakennukselle ei ole tontilla tilaa, eikä tonttia ole kaavamuutoksella mahdollista laajentaa, todetaan kasvun ja oppimisen lautakunnan lausunnossa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.