Suvelan ostoskeskus tulossa tiensä päähän?

kuvituskuva

Espoon kaupunki on ryhtynyt valmistelemaan Sokinsuonkujan asemakaavan muutosta. Muutoksen lopputulemana Suvelan legendaarinen ostoskeskus saatetaan purkaa.

Espoon kaupunki on julkaissut osallistumis- ja arviointisuunnitelman asemakaavatyön aloittamiseksi.

Sokinsuontien ja Sokinsuonkujan risteyksessä sijaitseva Suvelan ostoskeskus on valmistunut vuonna 1983 ja se on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Tuomo Timonen Ky. Ostoskeskuksen toisessa kerroksessa on katettu käytävä, jolle lähes kaikki liikkeet aukeavat, kerrotaan Aalto-yliopiston vuonna 2012 julkaisemassa Espoon ostoskeskukset -selvityksessä.

Ostoskeskuksen ensimmäisessä kerroksessa on ollut alusta saakka kaksi ruokakauppaa. Vuosien varrella ostoskeskuksessa on ollut muun muassa pankki ja posti.

Espoon mukaan Suvelan ostoskeskus on edelleen tärkeä Suvelan palvelurakenteelle, mutta kaupungin mukaan rakennus on elinkaarensa loppupuolella ja peruskorjauksen tarpeessa.

– Tilallisesti rakennus ei myöskään vastaa nykytarpeita.

Sokinsuonkujan päässä sijaitsee palvelukeskus Suvis, joka niin ikään on peruskorjauksen tarpeessa.

Sokinsuonkujan kaavamuutoksen pohjaksi on laadittu kolme alustavaa vaihtoehtoa. Ne jokainen käsittää asuintaloja sekä liiketiloja. Liiketiloja on jokaisessa vaihtoehdossa 1 200 kerrosneliömetriä. Nykyinen ostoskeskus on kooltaan 1 700 neliömetriä.

– Sokinsuontielle pyritään luomaan kaupunkikuvallisesti selkeä paikka, joka tukee Suvelan keskustan kehittymistä ja liiketoiminnan edellytyksiä. Yhtä lailla on tärkeää löytää tasapaino tiivistyvän kaupunkirakenteen ja Sokinsuonkujan eteläpuolelta alkavan pientaloalueen välille, kerrotaan osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.