Iso petolintu komeilee talon päädyssä Espoossa

Espoolaistaustaisen katutaiteilijan Jussi TwoSevenin kädenjälki näkyy entistä vahvemmin kaupungin katukuvassa, kun taiteilijan uusin teos valmistui Karakallioon osana Upeart Festival 2019 -taidetapahtumaa.

Ilmeikkäistä eläinhahmoistaan ja mustavalkoisesta, graafisesta tyylistään tunnettu Jussi TwoSeven toteutti kahdesta muraalista koostuvan teoksensa Karakallion taidealueelle, osoitteeseen Kalasääksentie 8. Teosparissa esiintyy kalasääksi, joka suurikokoinen petolintu.

Suomen tunnetuimpiin katutaiteilijoihin lukeutuvan Jussi TwoSevenin teoksista on muodostunut tunnistettava osa Espoon kaupunkikuvaa. Graffititaustaisen taiteilijan eläinhahmot ilahduttavat ympäri kaupunkia niin pieninä teoksina kuin isokokoisten seinämaalausten muodossa. Alkusyksystä valmistui vallaton karhuteos Otaniemen lukion julkisivuun ja myöhemmin syksyllä taiteilijan city-kettu ryhtyi kurvailemaan pääkaupunkiseudun kaduilla HSY:n jäteauton kyljessä.

Nyt Espooseen valmistunut teospari täydentää Karakallion värikästä taidealuetta kahden talon päätyseiniin levittäytyvällä kokonaisuudella, joka leikittelee vastakkaisuuksilla ja kääntyy positiivista negatiiviksi.

Teos on jatkoa suomalaisten eläinten sarjalle, jonka parissa olen työskennellyt muutaman viime vuoden ajan. Talo sijaitsee Kalasääksentiellä, joten tätä kautta kalasääski valikoitui aiheeksi, kertoo taiteilija Jussi TwoSeven teoksestaan.

– En ollut koskaan aiemmin maalannut negatiiviversiota teoksesta, joten tämä oli erittäin mielenkiintoinen toteuttaa. Negatiivikuvaa maalattaessa piti vain luottaa siihen, että teos menee oikein, vaikka maalaa päinvastaisilla sävyillä kuin normaalisti. Lopputuloksesta tuli juuri sellainen kuin pitikin – kun valokuvan negatiiviteoksesta kääntää positiiviksi, se näyttää aivan alkuperäiseltä positiiviteokselta.

Jussi TwoSeven teostaan tekemässä. Kuva: Ilkka Vuorinen.